Rămâi conectat

Actualitate

UE trimite românilor pachete de IGIENĂ, dar mulți nici nu vor să le deschidă. „Degeaba dau cu pastă pe dinți și burta-i goală.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preocupaţi mai mult de problemele zilnice, românii uită uneori de cel mai important lucru: propria igienă. România a fost mai tot timpul în coada clasamentului atunci când vine vorba despre îngrijirea personală. O dovadă în acest sens – Uniunea Europeană trimite anual pachete cu produse de igienă în România, iar cei mai mulți… nici nu vor să audă de ele.

Produsele de igienă corporală sunt ultimele pe listele de cumpărături ale unora dintre români. Altele sunt priorităţile, nu pasta de dinți sau săpunul, care… nu țin de foame.

”Mâncarea e temelia. Fără mâncare nu mai faci nimic, nici poftă de muncă n-ai.”

”Degeaba dau cu pastă pe dinți și burta-i goală.
Nu vă este de folos pasta de dinți?
Nu, nu, nu.”

Românii sunt codaşi la capitolul igienă

Uniunea Europeană a trimis în Gorj peste 20.800 de pachete de igienă, însă nu au fost împărțite nici jumătate. Oamenii spun, cu sinceritate, că folosesc produse de igienă foarte rar.

”Folosim, dar mai rar.”

”Ce să fac? Să îmi infectez gingiile? După să mă duc iar la doctor să mai dau bani. N-am de unde.”

Persoanele care beneficiază de aceste pachete de la UE sunt cele care sunt incluse la ajutorul social, dar și persoanele cu dizabilități.

Cosmin Pigui – primar Peștișani: Bineînțeles că se caută alimentele. Alimentele sunt prioritare. Aici se mai îngrămădesc, la igienă mai puțin.

Feraru Ion: Am dat aproximativ 80 la sută din pachete, restul cetăţenilor beneficiari cred că trebuie să le înmânăm noi.

Pentru a le împărți, edilii încarcă pachetele în mașini și le duc chiar la porțile beneficiarilor. Spre exemplu, o cutie cu produse de igienă corporală trimisă de la UE conține pastă de dinți, periuță de dinți, șampon și gel de duș, dar și detergent pentru spălarea hainelor. Termenul limită de distribuire a acestor pachete este finalul lunii septembrie.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea