Rămâi conectat

Actualitate

Ucraina va ÎNCHIDE la rândul ei granițele pentru cetățenii străini, începând din 29 august. Care sunt excepțiile

Ziarul Unirea

Publicat

în

În această seară, Ucraina a decis închiderea granițelor pentru cetățenii străini și apatrizi, cu unele excepții. Cei care vor putea să intre în continuare în țară vor trebui să aibă o asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un comunicat de presă, că, începând cu data de 29 august, ora 00.00, până pe 28 septembrie, se interzice intrarea cetățenilor străini și apatrizilor pe teritoriul Ucrainei, cu excepția următoarelor categorii: rudele de gradul I ale cetățenilor ucraineni; persoanele care dețin un permis de muncă în Ucraina; specialiști care sosesc în Ucraina la invitația reprezentanților companiilor ucrainene; persoanele aflate în tranzit care dețin documente ce confirmă părăsirea Ucrainei în maximum 2 zile de la intrarea pe teritoriul acesteia; persoane care au drept de ședere permanentă sau temporară în Ucraina, confirmat prin documente justificative; persoanele sosite la studii; persoanele sosite în Ucraina pentru tratament medical; conducătorii autovehiculelor de transport marfă, membrii echipajelor aeronavelor, navelor maritime și fluviale și echipajelor de tren; personalitățile culturale care sosesc la invitația instituțiilor de cultură; persoanele care participă la competiții sportive; persoanele care transportă celule STEM pentru transplant; membrii delegațiilor oficiale ale statelor străine, angajații organizațiilor internaționale, precum și persoanele ce îi însoțesc, care sosesc la invitația Președintelui Ucrainei, Parlamentului, Guvernului, Administrației Prezidențiale, Ministerului Afacerilor Externe.

Persoanele din categoriile enumerate mai sus trebuie să prezinte la trecerea frontierei de stat o asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină. Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina.

De asemenea, vor avea acces pe teritoriul Ucrainei următoarele categorii de persoane (fără a mai fi obligatorie deținerea unei polițe de asigurare COVID-19): refugiații sau persoanele care au nevoie de protecție internațională; personalul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale statelor străine, reprezentanțelor organizațiilor internaționale, acreditate în Ucraina, precum și membrii de familie ai acestora sau persoanele care sosesc în Ucraina la invitația Ministerului Afacerilor Externe; instructorii militari ai statelor membre NATO și ai statelor care participă la programul “Parteneriatul pentru Pace” sau persoanele care sosesc în Ucraina la invitația Ministerului Apărării.

Informații cu privire la noile măsuri dispuse de autorități pot fi accesate la următorul link, disponibil în limba ucraineană: https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-utochniv-kategoriyi-inozemciv-yaki-zmozhut-vyizhdzhati-v-ukrayinu-v-period-obmezhen.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51934, http://kiev.mae.ro, http://cernauti.mae.ro, http://odessa.mae.ro/ și http://www.mae.ro/.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon al Ambasadei României la Kiev: 0038 044 500 9932; 0038 044 500 9934; 0038 044 500 9935, Consulatului General al României la Cernăuți: 00380372545445, Consulatului General al României la Odessa: 00380487221017; 00380487257828 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Kiev: 00380936252717, oficiului consular al României la Cernăuți: 00380635669918 și oficiului consular al României la Odessa 0038 0955412788.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea