Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

UAB găzduiește un workshop internațional la care participă profesori străini, cercetători și ambasadorul Statului Palestina la București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 26-28 martie 2015, la Alba Iulia, au loc lucrările celei de-a doua ediții a Workshop-ului exploratoriu Internationalisation of Higher Education: Challenges and Rewards, cu participarea unor cadre didactice, cercetători și specialiști din Italia, Germania, Polonia, Portugalia și România, în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Statului Palestina la București.

UABEvenimentele sunt parte integrantă a Săptămânii internaționale Erasmus, organizată de Centrul de Relaţii Internaţionale al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Acest workshop exploratoriu reprezintă una dintre acțiunile realizate în vederea transpunerii în practică a Strategiei de internaționalizare a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în concordanță cu obiectivele Consiliului Europei, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură.

Deschiderea oficială are loc în 26 martie la ora 9:00, în Amfiteatrul A9 al UAB. La activitățile în plen vor lua cuvântul Excelența Sa, Ambasadorul Statului Palestina la București; Profesorul Rainer Arnold, de la Universitatea din Regensburg, Germania – Doctor Honoris Causa al UAB; Profesor Giacomo Ferrari de la Universitatea Amedeo Avogadro din Vercelli, Italia; Profesor Cătălin Popa, Prorector pentru Relații Internaționale, Cooperare și Educației Continuă al Universității Tehnice din Cluj-Napoca; Profesor Mihai Brăslașu, Prorector pentru Colaborare internațională și Politici de Informatizare al Universității din Pitești.

Dintre mesele rotunde care vor avea loc în cadrul workshop-ului, menționăm: Educația Lingvistică și Interculturală în procesul de internaționalizare a învățământului superior, Internaționalizarea școlilor doctorale, seminarul dedicat înființării Centrului de Cercetări în Științe Juridice și Administrative: SIBE – UAB, seminarul Triunghiul Cunoașterii – Matematica aplicată în industrie, masa rotundă Antreprenorialul și transferul tehnologic în procesul de internaționalizare a universităților, precum și dezbaterea Strategii pentru organizarea cu succes a mobilității academice a studenților și cadrelor didactice. Nu în ultimul rând, un punct important pe agenda workshop-ului este înființarea unui Consorțiu inter-universitar în vederea elaborării unui Parteneriat Strategic în cadrul programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea