Rămâi conectat

Actualitate

TVA 9% pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare – Legea a fost promulgată de președintele Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea art. 291, alin. (2) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal a fost semnat, vineri, de președintele Klaus Iohannis. Pe 20 iunie, Camera Deputaţilor a decis ca serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare să beneficieze de cota redusă de TVA de 9%, adoptând în unanimitate un proiect de lege pe această temă.

Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare extinderea sferei operaţiunilor pentru care se aplică o cotă redusă a taxei pe valoarea adăugată. Astfel, cota redusă de 9% urmează să se aplice şi serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare şi pentru livrarea apei pentru irigaţii în agricultură.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 27/2018 pentru completarea art. II din Legea 70/2018 privind modificarea Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

De asemenea, preşedintele a promulgat Legea privind aprobarea OUG 64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale 123/2012.

Şeful statului a mai promulgat Legea pentru aprobarea OUG 97/2017 privind prorogarea termenului prevăzut la art. 6 din ordonanţa 40/2006 pentru aprobarea şi finanţarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor, dar şi Legea privind aprobarea OUG 106/2017 pentru prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităţilor la transport pentru anumite categorii de persoane.

Totodată, Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, mai informează Administraţia Prezidenţială.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea