Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Turiștii nu vor mai plăti pentru serviciile de care nu au fost informați înainte de încheierea contractului. Sancțiuni între 4 000 și 20 000 de lei – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou proiect de lege care aduce vești foarte bune pentru turiști a fost pus în dezbatere publică de ANPC și va intra în vigoare de la 1 iulie 2018, înlocuind regulile stabilite prin Ordonanța Guvernului nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice. 

Potrivit Avocat.net, turiștii nu vor mai fi nevoiți să plătească pentru serviciile de care nu au fost informați înainte de încheierea contractului. Neinformarea clienților, urmată de anumite cereri în bani, va duce la sancțiuni cuprinse între 4 000 și 20 000 de lei.

Mai exact, va fi vorba de „toate comisioanele, tarifele și alte costuri suplimentare sau, atunci când aceste costuri nu pot fi calculate în mod rezonabil anterior încheierii contractului, o indicație cu privire la tipul de costuri suplimentare pe care călătorul ar putea să fie obligat să le suporte în continuare”, scrie în propunerea legislativă.

De asemenea, prețul călătoriei și avansul pe care clienții trebuie să-l achite, pot fi modificate doar cu acordul expres al cliențului.

„Informațiile furnizate călătorului (…) sunt o parte integrantă a contractului privind pachetul de servicii de călătorie și nu pot fi modificate decât prin acordul explicit al părților contractante”, este subliniat în proiectul de lege. Încălcarea prevederii va putea aduce firmelor amenzi cuprinse, de asemenea, între 4.000 și 20.000 de lei.

În același timp, prețurile nu pot fi majorate. În  cazul unei ,ajorări, turistul poate rezilia contractul.

„Prețurile stabilite în contract nu pot fi majorate, în niciun caz, în cursul celor 20 de zile calendaristice care preced data plecării. În cazul în care prețurile stabilite în contract sunt majorate cu peste 10%, indiferent de motivele majorării, turistul poate rezilia contractul fără nicio obligație față de agenția de turism, aceasta din urmă având obligația de a rambursa imediat turistului toate sumele aferente călătoriei turistice plătite de acesta, inclusiv comisionul”, este detaliat în ordonanță.

Sursa: bugetul.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea