Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Turiști înzăpeziți cu mașina pe Transalpina, readuși de jandarmi pe drumul cel bun. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima intervenție a jandamilor de la Postul montan Sugag din această iarnă s-a desfășurat luni seară, începând cu orele 20.00.

drum inzapezitPotrivit Jandarmeriei Alba, două persoane au ignorat semnele de circulație care interzic accesul pe Transalpina și au rămas înzăpezite.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Blocați în propriul autoturism, cei doi aventurieri așteaptă ca jandarmii să îi readucă pe drumul cel bun.

Din primele informații turiștii, care încercau să ajungă de la Cluj la Craiova via Transalpina, se află în zonă Tartarau, o zonă în care au mai rămas înzăpezite persoane și în anii trecuti. Apelul la 112 a fost înregistrat la oră 19.20 și imediat un echipaj de jandarmerie, sprijinit de doi politisti, a plecat spre cei doi turiști.

Aceștia se află într-un autoturism Ford înmatriculat în Cluj. În zona respectivă zăpada măsoară aproximativ 40 de cml.

Pasul Tărtărău se află la o altitudine de 1670 de metri, aproape de Obârşia Lotrului, cu acces dinspre Sebeş, Voineasa – Râmnicu Vâlcea şi Petroşani.

 

UPDATE: În jurul orelor 21.00, autoturismul cu cei doi turiști a fost readus de jandarmii montani din Alba pe drumul cel bun, iar după aventura nedorită, aceștia și-au continuat traseul către Craiova pe DN 1.

Cei doi tineri, care trăiesc în Italia, au explicat că motivul pentru care au ajuns să rămână înzăpeziți pe un drum pe care circulația rutieră este înterzisă în această perioadă este faptul că au urmat indicațiile GPS-ului.

Șoferul a fost sancționat contravențional de polițiștii rutieri cu suma de 630 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit IPJ Alba, „cei doi au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie Şugag unde, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 101, alin. 3, lit. b din OUG 195/2002 republicată, cu 6 puncte amendă, iar complementar s-a luat măsura suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 60 de zile.”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte conducătorilor auto că în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public”, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 630 şi 840 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea