Trucuri ca să-ţi învingi poftele
Ce faci atunci când îţi propui să urmezi o cură de slăbire, însă poftele alimentare îţi dau târcoale la fiecare pas? Există trucuri care te pot ajuta să rezişti în faţa tentaţiilor!
lMănâncă bine la micul dejun! – Niciodată să nu pleci de acasă fără să iei micul dejun. Pregăteşte-ţi de seara ceva sau fă-ţi un plan săptămânal cu opţiunile pe care le ai pentru micul dejun. Dar, mare atenţie la asocierile alimentare pe care le faci! Dacă alegi cerealele cu lapte pentru micul dejun, află că este mai indicat să le combini cu lapte vegetal, deoarece astfel scapi de balonare, gaze, constipaţie. Nici fulgii de porumb nu se asociază cu produsele lactate.
lNu uita de gustări! – Pe lângă cele 3 mese principale, trebuie să incluzi zilnic 3 gustări hipocalorice care te vor ajuta să-ţi controlezi poftele. Alege gustări sănătoase cum ar fi: un iaurt simplu, 10 migdale crude, un pumn mic de seminţe de floarea soarelui crude, un măr, 2-3 curmale, un grepfrut, un morcov, 2 bucăţele de ciocolată neagră (cu un conţinut de cacao peste 70%) etc.
lRespectă orele de masă – Un lucru foarte important, dar pe care multe persoane nu-l respectă. Trebuie să-ţi stabileşti un program de masă ca să eviţi pauzele foarte lungi în care organismul să fie privat de alimente şi să ajungi la acea senzaţie de foame exagerată. Dacă mănânci ordonat nu vei fi tentată să mănânci tot ce găseşti în frigider seara, după ce ajungi de la serviciu.
lDupă cină, spală-te pe dinţi! – Creierul tău va asocia acest gest cu senzaţia de saţietate, astfel încât vei putea să-ţi potoleşti poftele. Sau mai poţi să bei un pahar cu apă, pentru că pe lângă hidratare îţi va conferi şi o senzaţie de plin care te poate împiedica să mai mănânci ceva.
Ce înseamnă poftele tale? – Ţi-e poftă de ceva sărat, dulce, carne … Iată ce spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi despre semnificaţia acestor pofte: pofta de dulce poate să ascundă un deficit de crom şi magneziu; pofta de sărat poate să anunţe un deficit de calciu şi potasiu; pofta de carne este întreţinută de consumul de produse industriale din carne cu proteine cu valoare biologică scăzută (mezeluri, cârnaţi, pate-uri). Poate semnala un deficit de proteine, însă ele trebuie luate din surse de înaltă calitate biologică (carnea de peşte, pui, roşie, ouă, urdă).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie
VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie Undeva în municipiul Alba Iulia, pe strada Emil Racoviță, prima zăpadă din iarna 2024 – 2025 nu adus motive de bucurie, ci mai degrabă revoltă din partea unui cetățean, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii24 de ore ago
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentarii15 ore ago
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zilei3 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată