Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea Ta

Trucuri ca să-ţi învingi poftele

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ce faci atunci când îţi propui să urmezi o cură de slăbire, însă poftele alimentare îţi dau târcoale la fiecare pas? Există trucuri care te pot ajuta să rezişti în faţa tentaţiilor!
lMănâncă bine la micul dejun! – Niciodată să nu pleci de acasă fără să iei micul dejun. Pregăteşte-ţi de seara ceva sau fă-ţi un plan săptămânal cu opţiunile pe care le ai pentru micul dejun. Dar, mare atenţie la asocierile alimentare pe care le faci! Dacă alegi cerealele cu lapte pentru micul dejun, află că este mai indicat să le combini cu lapte vegetal, deoarece astfel scapi de balonare, gaze, constipaţie. Nici fulgii de porumb nu se asociază cu produsele lactate.
lNu uita de gustări! – Pe lângă cele 3 mese principale, trebuie să incluzi zilnic 3 gustări hipocalorice care te vor ajuta să-ţi controlezi poftele. Alege gustări sănătoase cum ar fi: un iaurt simplu, 10 migdale crude, un pumn mic de seminţe de floarea soarelui crude, un măr, 2-3 curmale, un grepfrut, un morcov, 2 bucăţele de ciocolată neagră (cu un conţinut de cacao peste 70%) etc.
lRespectă orele de masă – Un lucru foarte important, dar pe care multe persoane nu-l respectă. Trebuie să-ţi stabileşti un program de masă ca să eviţi pauzele foarte lungi în care organismul să fie privat de alimente şi să ajungi la acea senzaţie de foame exagerată. Dacă mănânci ordonat nu vei fi tentată să mănânci tot ce găseşti în frigider seara, după ce ajungi de la serviciu.
lDupă cină, spală-te pe dinţi! – Creierul tău va asocia acest gest cu senzaţia de saţietate, astfel încât vei putea să-ţi potoleşti poftele. Sau mai poţi să bei un pahar cu apă, pentru că pe lângă hidratare îţi va conferi şi o senzaţie de plin care te poate împiedica să mai mănânci ceva.
Ce înseamnă poftele tale? – Ţi-e poftă de ceva sărat, dulce, carne … Iată ce spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi despre semnificaţia acestor pofte: pofta de dulce poate să ascundă un deficit de crom şi magneziu; pofta de sărat poate să anunţe un deficit de calciu şi potasiu; pofta de carne este întreţinută de consumul de produse industriale din carne cu proteine cu valoare biologică scăzută (mezeluri, cârnaţi, pate-uri). Poate semnala un deficit de proteine, însă ele trebuie luate din surse de înaltă calitate biologică (carnea de peşte, pui, roşie, ouă, urdă).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Cu ce ne mai lăudăm în anul 2024 la Alba Iulia: Staţie de autobuz ca în Evul Mediu, în Orizont – ”Doi bolțari sunt… mai trebuie o scândură…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu ce ne mai lăudăm în anul 2024 la Alba Iulia: Staţie de autobuz ca în Evul Mediu, în Orizont – ”Doi bolțari sunt… mai trebuie o scândură…” O fotografie cu felul în care arată o staţie de autobuz din municipiul Alba Iulia, în cartierul Orizont, a atras atenția internauților, care, mai în glumă mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea