Rămâi conectat

Ştirea zilei

Triunghi amoros cu iz penal: O femeie din Alba șantajată de rivala înșelată cu o sumă enormă de bani

Publicat

în

Triunghi amoros cu iz penal: O femeie din Alba șantajată de rivala înșelată cu o sumă enormă de bani

O femeie din Aiud, a fost șantajată de o altă femeie, cu peste 100.000 lei, fiind amenințată cu darea în vileag a unei relaţii amoroase pe care o avea cu un bărbat.

Situaţia ireală s-a derulat în perioada ianuarie – iunie 2020, iar în final victima şantajului a mers la Poliţie. Autoarea şantajului a recunoscut faptele şi a încheiat un acord de reucnoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Jduecătoria Aiud.

Potrivit documentului, în perioada octombrie-noiembrie 2019 victima a avut o relaţie cu concubinul femeii acuzate de şantaj, conversaţiile dintre aceştia fiind efectuate de pe telefonul unei alte persoane, martor în cauză.

Electrica Furnizare Discount

La începutul lunii decembrie 2019, Adriana S. i-a solicitat martorului telefonul pentru a efectua un apel, ocazie cu care a văzut corespondenţa dintre femeie şi concubinul ei. Ulterior, bărbatul i-a pus la dispoziţie toate conversaţiile dintre cei doi, inclusiv cele de pe platforma Facebook Messenger.

În aceste condiţii, înainte cu o săptămână de sărbătorile de iarnă din anul 2019, aceasta l-a urmărit pe concubinul ei într-o benzinărie din Cluj-Napoca, unde s-a întâlnit cu amanta, care i-a înmânat acestuia suma de 2.000 franci elveţieni. Vîzând banii, S. Adriana a decis că o poate şantaja pe amanta partenerului ei prin ameninţarea că va da în vileag relaţia lor.

”Pe drumul de întoarcere la Turda a sunat-o pe persoana vătămată, căreia i-a solicitat să se întâlnească la un local. Aici i-a comunicat că ştie despre relaţia dintre ea şi numitul L. B. şi i-a solicitat o sumă mare de bani, pentru a nu divulga cunoscuţilor şi prietenilor relaţia. I-a spus să îi răspundă mereu la telefon, astfel încât să nu fie pusă în situaţia să o caute.

Totodată, în acele împrejurări, fiindu-i frică ca inculpata să nu divulge relaţia, persoana vătămată i-a dat acesteia suma de 1.500 franci elveţieni. În continuare, persoana vătămată a fost sunată în repetate rânduri de către inculpată care de fiecare dată îi cerea sume de bani sub ameninţarea că va divulga relaţia”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Aiud, prin care a fost admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei.
Sume mari de bani trimise în conturi de 11 ori

În continuare, victima şantajului a trimis sume de bani pe numele a trei persoane indicate de către ”şantajistă”, la datele următoare: 14.01.2020 – 15.744 lei; 14.01.2020 – 4.602 lei; 17.01.2020 – 10.423 lei; 31.01.2020 – 8,357,01 lei; 06.02.2020 – 15.619,27 lei; 10.02.2020 – 6.218,85 lei; 12.02.2020 – 14.813 lei; 13.02.2020 – 5.910 lei; 13.03.2020 – 12.816 lei; 16.03.2020 – 8.323 lei; 17.06.2020 – 6.000 lei.

În 30 iunie, între cele două femei a avut loc o întânire la un local din Cluj-Napoca. Victima a primit un termen limită, respectiv data de 5 iulie 2020, pentru a-i da suma de 4.000 euro.

După acest moment, femeia din Aiud a mers şi a depus plângere la Poliţie. Ancheta a scos în evidenţă vinovăţia şantajistei, care, în final, a fost de acord cu o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. Aceasta mai trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei Turda sau a Primăriei Câmpia Turzii.

Judecătoria Aiud a lăsat nesoluţionată latura civilă, în condiţiile în care victima şantajului nu a primit înapoi niciun leu din suma imensă plătită. Pentru a avea speranţe în acest sens trebuie să iniţieze un nou proces la instanţa civilă. Hotărârea a fost pronunţată în 27 iulie 2021 şi poate fi contestată cu apel.

Publicitate

Ştirea zilei

Rețea de iluminat și instalații electrice moderne pentru două școli din Alba Iulia: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Rețea de iluminat și instalații electrice moderne pentru două școli din Alba Iulia: Licitația, lansată în SEAP

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea lucrărilor de instalații electrice unități de invățământ cu proiectare inclusă, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului. Valoarea totală estimată a investiției este de 478.000 lei, fără TVA.

Lot 1: Proiectare instalație electrică PT+DDE+CS și execuție lucrări, inclusiv asistență tehnică la Școală gimnazială Mihai Eminescu

În prezent instalația electrică din instituția de învățământ funcționează pe sistemul clasic, corpuri de iluminat, circuite electrice comune pentru iluminat și prize montate îngropat sau aparent , fără o distribuție uniformă pe nivel / săli și cu putere echilibrată.

Electrica Furnizare Discount

Corpurile de iluminat din interiorul sălilor de clasă și băi se vor păstra (împreuna cu instalația de alimentare ale acestora), ele vor fi alimentate din rețeaua nouă, iar corpurile de iluminat din holuri se vor înlocui cu altele noi care vor fi încastrate în tavanul casetat nou instalat (corpuri antipanica). Se va realiza și iluminatul de securitate (direcționări pe holuri, marcare hidranți, anti panică pe holuri).

Descrierea soluției propuse

 • proiectarea instalației de iluminat și prize, iluminat de securitate pentru evacuare și iluminarea de securitate pentru marcarea hidrantiilor;
 • înlocuirea corpurilor de iluminat pe culoare (holuri) cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED care vor fi încastrate1 în tavanul casetat nou instalat (corpuri antipanica).
 • înlocuirea circuitelor electrice existente cu circuite noi realizate cu cabluri sau conductoare fără halogenuri cu emisii reduse de fum și întârziere la propagaraea flăcării în mănunchi, montate în tuburi și/sau paturi de cabluri fără halogenuri.
 • înlocuirea și echiparea totală a tablourilor electrice cu siguranțe automate, parter și etaje. Se va lua în calcul și un tablou electric în centrală termică aflată Ia parterul clădiri. Se admit cofrete din material plastic fără emisii de halogenuri sau metalice.
 • proiectarea instalației de împământare (platbanda din oțel zincat, țăruși etc) și legarea tabloului, general la împământare
 • procurare și montare de tavan casetat pe holurile școlii având clasa de reacție la foc (eurpcl.aș^ A2-sl,d0)- aprox 550mp
 • înlocuirea jgheaburilor existente cu jgheaburi fără degajări de halogen (sau îngropat inclusiv refaceri)
 • relocarea echipamentelor existente (camere video, alarme etc)
 • Proiectarea și înlocuirea circuitelor electrice, respectiv a lămpilor din exteriorul clădirii (amplasate pe clădire) cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED

Lot 2: Proiectare instalație electrică PT+DDE+CS și execuție lucrări, inclusiv asistență tehnică la Școală gimnazială Vasile Goldiș

În prezent instalația electrică din instituția de învățământ funcționează pe sistemul clasic, corpuri de iluminat fluorescent și incandescent, circuite electrice comune pentru iluminat și prize montate îngropat/aparent fără o distribuție uniformă pe nivel /săli și cu putere echilibrată.

Descrierea soluției propuse

 • proiectarea instalației de iluminat și prize, iluminat de securitate pentru evacuare și iluminarea
  de securitate pentru marcarea hidrantiilor;
 • înlocuirea corpurilor de iluminat pe culoare pe holuri cu corpuri de iluminat cu eficiența energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED care vor fi încastrate : iri tavanul casetat nou instalat (corpuri antipanica).
 • înlocuirea corpurilor de iluminat din sălile de clasa cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED
 • înlocuirea circuitelor electrice existente cu circuite noi realizate cu cabluri sau conductoare fără halogenuri cu emisii reduse de fum și întârziere la propagaraea flăcării în mănunchi, montate în tuburi și/sau paturi de cabluri fără halogenuri.
 • înlocuirea și echiparea totală a tablourilor electrice cu siguranțe automate, parter și etaje. Se va lua în calcul și un tablou electric în centrală termică aflată la parterul clădiri. Se admit cofițe din material plastic fără emisii de halogenuri sau metalice.
 • proiectarea instalației de împământare (platbanda din oțel zincat, țăruși etc) și legarea tabloului-general la împământare
 • procurare și montare de tavan casetat pe holurile școlii având clasa de reacție la foc (euroclasa A2-sl,d0) aprox 550mp
 • înlocuirea jgheaburilor existente cu jgheaburi fără degajări de halogen, (sau îngropat inclusiv refaceri)
 • relocarea echipamentelor existente (camere video, alarme etc)
 • Proiectarea și înlocuirea circuitelor electrice, respectiv a lămpilor din exteriorul clădirii (amplasate pe clădire) cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED.
Citește mai mult

Ştirea zilei

VACANȚĂ de DOUĂ săptămâni, pentru toți elevii din România, începând cu 25 octombrie. „Şcolile sunt puternic afectate prin elevi şi profesori, care se îmbolnăvesc”

Publicat

în

VACANȚĂ de DOUĂ săptămâni, pentru toți elevii din România, începând cu 25 octombrie. „Şcolile sunt puternic afectate prin elevi şi profesori, care se îmbolnăvesc”

În cursul zilei de miercuri, președintele Klaus Iohannis, a anunțat faptul că toți elevii vor intra în vacanță, timp de două săptămâni, începând de luni, 25 octombrie.

Potrivit președintelui României, vor intra în vacanță atât elevii din ciclul primar și gimnazial, cât și cei de liceu.

Electrica Furnizare Discount

„Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni. Deci, începând de luni, este vacanță școlară”, a anunțat Klaus Iohannis.

Înainte de întâlnirea cu președintele României, ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că „toate variantele sunt deschise”, în ceea ce privește închiderea școlilor.

„Toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în ultimele 14 zile au fost confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus 4.545 de preşcolari şi elevi şi 746 de angajaţi din învăţământ.

Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, 20 octombrie, la Palatul Cotroceni, responsabili în gestionarea pandemiei pentru a lua noi măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, după ce, marți, au fost anunțate 574 de decese și peste 18.000 de cazuri.

Sursa: libertatea.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Circulație RESTRICȚIONATĂ, pe timp de noapte și masca de protecție, OBLIGATORIE, în spații deschise și închise. Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Publicat

în

Circulație RESTRICȚIONATĂ, pe timp de noapte și masca de protecție, OBLIGATORIE, în spații deschise și închise. Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, în urma unor discușii, la Cotroceni, referitor la implementarea unor noi restricții care să stopeze numărul extrem de crescut de noi cazuri de COVID-19.

„Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții.

Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat.

Electrica Furnizare Discount

În România s-a declanșat o adevărată catastrofă.

Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă.

Deci dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI. Nu îi credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva dacă vă vaccinați.

Până atunci, până vă convingeți să vă vaccinați, din păcate e nevoie de restricții prin care să putem avea grijă de cei vulnerabili.

Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare.

Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.

Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.

Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare