Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trimiterea bugetarilor în şomaj, tăierea salariilor, majorarea taxelor şi impozitelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La începutul iernii şi în prag de sărbători, Guvernul vrea să facă din nou o „bucurie” bugetarilor, trimiţând alte zeci de mii de oameni în şomaj, susţine Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba. „Astfel, se continuă această politică absurdă a tăierilor, fără a exista nicio perspectivă de creştere economică. Fiind incapabil să aducă mai mulţi bani la buget, Guvernul Boc îşi continuă politica de decimare a bugetarilor şi de sărăcire a populaţiei. Guvernul a găsit soluţia pentru a majora salariile: trimite 26.000 de bugetari în şomaj! Puterea ar trebui să nu mai mintă în legătură cu majorările salariale. Este imoral să creşti salariile pe spatele celor daţi afară. Din păcate, Guvernul Boc alege din nou soluţia cea mai simplă, dar şi cea mai nocivă: nu majorează salariile în urma creşterii economice, ci după reducerea numărului de bugetari. În plus, nu e vorba de o majorare a salariilor, ci despre o diminuare a tăierii de 25 la sută. Dacă vrea moratoriu, Puterea ar trebui să accepte măcar o parte din măsurile opoziţiei privind stimularea economiei şi crearea de locuri de muncă. Cei care îşi vor pierde locurile de muncă vor fi oamenii simpli, funcţionari şi tehnocraţi, în vreme ce clientela politică rămâne în funcţii şi pe ce salarii, unele foarte mari”, a precizat liderul PSD Alba. El s-a referit apoi la şomajul record în rândul absolvenţilor de facultate – 53.000 de licenţiaţi, la nivel naţional, nu-şi găsesc un loc de muncă. Numărul de şomeri cu facultate s-a triplat în ultimii trei ani, iar rata şomajului în rândul absolvenţilor de facultate a ajuns la finele lunii septembrie la 7,9 la sută, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În opinia lui Ioan Dîrzu, „acest guvern nu oferă nicio şansă tinerilor absolvenţi. Până acum nu s-a luat nicio măsură de stimulare a economiei, de atragere a investiţiilor şi de creare a noi locuri de muncă. Tot ce a făcut Traian Băsescu şi guvernul său a fost să trimită bugetari în şomaj, să taie salariile, să majoreze taxele şi impozitele şi să-i ameninţe pe pensionari cu tăierea pensiilor”. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.

Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.

CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei

Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.

Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.

În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare