Rămâi conectat

Curier Județean

Tribunalul Alba a dat câştig de cauză Sindicatului „Asistentul Personal” Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba a admis cererea de suspendare a HCL Aiud  nr. 37/2011 privind încetarea contractelor de muncă ale asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap cu începere de la data de 1 aprilie 2011, formulată de către Sindicatul „Asistentul Personal” Aiud.  Suspendarea aprobată de instanţă are durată limitată de 60 de zile, conform art. 14 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, care prevede că suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate dacă persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului. Nu în ultimul rând, administraţia publică locală a municipiului Aiud nu are nicio nelinişte cu privire la legalitatea HCL nr. 37/12011, ca urmare este optimistă în ceea ce priveşte o hotărâre ulterioară, definitivă şi irevocabilă, a instanţei, întrucât are dovezi cu privire la faptul că fondurile de care dispune nu pot acoperi salariile asistenţilor personali.
„Este inutil, cred eu, să repet faptul că nu mi-am dorit să fiu nevoit să iau o astfel de decizie. Sindicatul pretinde că prefectul judeţului Alba i-ar fi spus că s-a obţinut modificarea plafonului maxim al cheltuielilor cu salariile şi pentru municipiul Aiud exact cu suma de care e nevoie pentru plata asistenţilor personali. Este adevărat că s-a modificat Ordinul nr. 7/57/2011, prin care, pentru municipiul Aiud, plafonul a fost suplimentat pe HÂRTIE, cu suma de 3.144 lei. Aş fi sperat, în măsura în care domnul Ştefan Bardan a avut o astfel de discuţie cu liderii Sindicatului „Asistentul Personal” Aiud şi le-a comunicat faptul că domnia sa «a făcut rost de bani» de la Guvern pentru ca asistenţii personali din Aiud să nu mai fie trimişi în şomaj, domnia sa, în calitate de prefect şi amic al Guvernului Boc, să fi explicat că vorbim aici de sume teoretice, nu de veniturile concrete ale Aiudului, care nu mai pot susţine o asemenea cheltuială. Dacă domnul prefect ar fi fost atât de sensibil la aceste probleme, ar fi trebuit să convingă Guvernul să trimită sumele de bani necesare plăţii salariilor asistenţilor personali din cotele defalcate pe TVA, nu să îi îmbete pe bieţii oameni cu apă rece. Anexa acelui ordin poate fi modificată din pix de oricine doreşte, problema reală este că nu există efectiv bani pentru plata acestor salarii. Nu ştiu dacă a existat o asemenea discuţie cu reprezentanţii sindicatului, dar noi ne raportam aici nu la sumele născute din pixul guvernanţilor, ci la banii pe care Guvernul nu îi trimite la bugetul local, conform solicitărilor exprese în acest sens, pe care le-am făcut”, a declarat primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan. (R.G.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

În ultima vreme sunt tot mai dese atacurile sălbăticiunilor asupra animalelor domestice deținute de fermierii din județul Alba.

Potrivit unui localnic din comuna Vidra, ursul a dat iama în animalele sale, care erau la pășune în satul Poieni. Omul spune ca animalul sălbatic i-a ucis o vacă, în cursul nopții de luni spre marți.

CITEȘTE ȘI: MĂCEL într-o comună din Alba: Un urs omoară animalele oamenilor și le abandonează

Incidentul nu este unul singular, chiar ieri un urs lâsând în urma sa un dezastru de nedescris în comuna Meteș din județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu două săptămâni în urmă mai multe animale au ucise în apropiere de centrul comunei Pianu, iar recent, un alt urs a făcut prăpăd în zona comunei Bucium, tot din Munții Apuseni.

CITEȘTE ȘI: Încă un CARNAGIU provocat de urs, într-o comună din Alba: 4 oi și 2 capre, ucise „la 40 de metri de grădiniță”

Potrivit legislației, „intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs în intravilanul localităţilor se efectuează gradual”. Astfel, în primă fază se va încerca îndepărtarea animalului prin diverse mijloace.

În cazul în care exemplarul îndepărtat prin alungare revine în mod repetat, echipa de intervenţie procedează la intervenţia prin tranchilizare şi relocarea acestuia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Pe agenda de lucru a consilierilor județeni se află și atribuirea directă, prin măsuri de urgență, a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului. Acestea vor fi supuse aprobării în ședința de vineri a Consiliului Județean Alba.

Primăria comunei Lunca Mureșului a solicitat Consiliului Județean Alba actualizarea programului de transport județean în vigoare prin introducerea unui traseu nou: Ocna Mureș – Lunca Mureșului și atribuirea acestuia, în regim de urgență, pentru a se putea asigura transportul zilnic dus/întors al elevilor din Lunca Mureșului școlarizați în unitățile de învățământ din orașul Ocna Mureș.

Transportul rutier județean de persoane prin curse regulate se desfășoară în prezent cu caracter temporar, până la data de 31 decembrie 2022, în baza programului de transport județean aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consiliul Județean Alba a încheiat contracte de delegare a gestiunii serviciului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2021, cu operatorii de transport rutier deținători de licențe valabile de traseu, în conformitate cu prevederile art. 66 alin. 1 din O.U.G. nr. 70/2020, cu modificările și completările ulterioare, pentru continuarea asigurării de către aceștia a transportului public județean de persoane până la finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor de delegare a gestiune a serviciului în baza legislației achizițiilor publice.

Tarife practicate:

Distanța(km)/ Valoare bilet (lei – TVA inclus)/ Valoare abonament lunar (lei – TVA inclus)
1 – 5/ 5,50/ 200,00
6 – 11/ 8,00. 300,00

Consiliul Județean Alba a solicitat operatorilor de transport rutier Arieșul SA, Excelent Trans SRL, Livio Dario SRL, Voltrans SA, Samflora Impex Prod SRL și Andra & Alina Transport SRL, ca în situația în care doresc să efectueze serviciul pe acest traseu, să comunice Consiliului Județean Alba, până la data de 28 septembrie 2022, acordul în acest sens, însoțit documentele în copie ale mijlocului de transport necesar efectuării serviciului și tarifele de călătorie propuse.

A depus documentația solicitată de Consiliul Județean Alba și a fost de acord să presteze serviciul de transport public județean prin curse regulate, prin atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate pe traseul cod 92: Ocna Mureș – Lunca Mureșului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2022, operatorul de transport rutier Andra & Alina Transport SRL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Caravană medicală în cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Caravană medicală la cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

În cursul zilei de duminică, 2 octombrie, o echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara în parteneriat cu TVR-1, în cadrul campaniei ,,Izolați în România”, au ajuns pe Valea Barnii, comuna Mogoș, pentru asigurarea asistenței medicale locuitorilor cătunelor pentru care accesul la servicii medicale este dificil.

,,Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe” – acestea sunt cuvintele cu care echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara a fost întâmpinată de locuitorii cătunelor de pe Valea Barnii.

Au fost efectuate, la domiciliu, consultații și investigații medicale gratuite în specializările oftalmologie și O.R.L.

Elit - Gustul Desăvârșit

FOTO: Facebook – Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea