Rămâi conectat

Actualitate

Tribunalul Alba: 5 ani și 8 luni de închisoare și 5.000 de lei cheltuieli judiciare – pedeapsa primită de un traficant de cocaină și cannabis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba a decis condamnarea la 5 ani și 8 luni de închisoare a unui traficant de cocaină și cannabis, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc. Acesta era furnizorul unei grupări de traficanți, care au acționat pe raza județelor Cluj, Hunedoara și inclusiv Alba. Inculpatul a reușit să fugă din țară înainte ca gruparea infracțională să fie anihilată.

Purcaru Ionel (40 ani) a fost furnizorul unor traficanţi de droguri care au acţionat pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Cluj. În total, şase tineri au fost trimişi în judecată, pentru patru dintre aceştia instanţa pronunţând în octombrie 2019 pedepse cu suspendare după ce au recunoscut integral infracţiunile săvârşite. Un alt inculpat, recidivist, a fost condamnat la închisoare cu executare. În cazul celui de-al cincilea inculpat, Purcaru Ionel, instanţa a dispus disjungerea cauzei şi judecarea acestuia separat.

Bărbatul a fugit din ţară înainte de a avea loc acţiunea de anihilare a grupării şi a fost judecat, astfel, în lipsă. Pe numele acestuia există un mandat de arestare emis în 15 martie 2019, dar măsura nu a fost pusă în aplicare pentru că acesta nu a fost găsit de autorităţi. În consecinţă, inculpatul Purcaru Ionel a fost judecat şi condamnat, în 31 martie 2020, la pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie. Instanţa a decis să confişte de la acesta mai multe cantităţi de droguri găsite la percheziţie, respective tuburi, dispozitive şi alte obiecte pe care s-au pus în evidenţă amfetamină, cocaină şi cannabis. În plus acesta a mai fost obligat să plătească aproape 5.000 de lei cheltuieli judiciare. Decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel.

Activitatea traficanţilor de droguri a fost probate şi cu ajutorul unor ofiţeri sub acoperire. Anchetatorii au ”plantat“ în anturajul traficanţilor persoane care cumpărau droguri. Tinerii procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le preparau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. Marfa era vândută unor consumatori din Alba, Cluj şi Hunedoara. Aceştia comercializau în special cannabis, dar poliţiştii au descoperit şi comprimate de tip MDMA, dar şi substanţe din categoria etnobotanicelor, precum şi cocaină. Despre activitatea infracţională a lui Purcaru Ionel a oferit detalii un alt inculpat, L. Daniel, care a spus că a acţionat în calitate de angajat al lui Purcaru, în schimbul unui loc de muncă plătit bine şi droguri pentru consum.

”(…) Nu ştiam că voi fi folosit în scopul de a vinde droguri, însă ştiam că se ocupă… acest lucru m-a determinat să lucrez la magazinul lui P., ca să-mi scot consumul. Conform înştiinţării verbale a şefului meu de la magazin, dar şi a discuţiilor pe whatsapp m-am întâlnit cu F., din câte îmi aduc aminte era seara şi i-am înmânat drogurile care se aflau în plicuri iar acesta mi-a dat 1.900 lei. Diferenţa până la 3.020 lei probabil şi-a oprit-o el, eu nu ştiu. Lui P. i-am înmânat suma primită integral. Pentru acest serviciu acesta mi-a făcut facilităţi şi anume m-a lăsat liber de la magazin şi mi-a înmânat un plic de 5 grame de cannabis pentru consumul meu propriu.

Când aveam discuţii cu P. despre droguri acesta mă chema la magazin sau ieşeam undeva la o butelie de vin şi discutam faţă în faţă, subtil. Din ce vedeam eu, acesta era precaut, sceptic în ceea ce făcea. Acesta mi-a atras atenţia că orice s-ar întâmpla, nu am luat de la el. Din auzite, acesta îşi procura drogurile din Italia sau Spania. Eu nu cunosc foarte multe detalii despre el deoarece era foarte sceptic. În general din ceea ce făceam pentru P. beneficiam de cannabis pentru consum propriu şi un salariu bun la serviciu. Eu nu am intermediat niciodată vânzarea de droguri pentru alte persoane cu excepţia lui P.”, a spus inculpatul în declaraţia dată anchetatorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea