Rămâi conectat

Actualitate

Tribunalul Alba: 5 ani și 8 luni de închisoare și 5.000 de lei cheltuieli judiciare – pedeapsa primită de un traficant de cocaină și cannabis

Publicat

în

Tribunalul Alba a decis condamnarea la 5 ani și 8 luni de închisoare a unui traficant de cocaină și cannabis, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc. Acesta era furnizorul unei grupări de traficanți, care au acționat pe raza județelor Cluj, Hunedoara și inclusiv Alba. Inculpatul a reușit să fugă din țară înainte ca gruparea infracțională să fie anihilată.

Purcaru Ionel (40 ani) a fost furnizorul unor traficanţi de droguri care au acţionat pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Cluj. În total, şase tineri au fost trimişi în judecată, pentru patru dintre aceştia instanţa pronunţând în octombrie 2019 pedepse cu suspendare după ce au recunoscut integral infracţiunile săvârşite. Un alt inculpat, recidivist, a fost condamnat la închisoare cu executare. În cazul celui de-al cincilea inculpat, Purcaru Ionel, instanţa a dispus disjungerea cauzei şi judecarea acestuia separat.

Bărbatul a fugit din ţară înainte de a avea loc acţiunea de anihilare a grupării şi a fost judecat, astfel, în lipsă. Pe numele acestuia există un mandat de arestare emis în 15 martie 2019, dar măsura nu a fost pusă în aplicare pentru că acesta nu a fost găsit de autorităţi. În consecinţă, inculpatul Purcaru Ionel a fost judecat şi condamnat, în 31 martie 2020, la pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie. Instanţa a decis să confişte de la acesta mai multe cantităţi de droguri găsite la percheziţie, respective tuburi, dispozitive şi alte obiecte pe care s-au pus în evidenţă amfetamină, cocaină şi cannabis. În plus acesta a mai fost obligat să plătească aproape 5.000 de lei cheltuieli judiciare. Decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel.

Electrica Furnizare Discount

Activitatea traficanţilor de droguri a fost probate şi cu ajutorul unor ofiţeri sub acoperire. Anchetatorii au ”plantat“ în anturajul traficanţilor persoane care cumpărau droguri. Tinerii procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le preparau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. Marfa era vândută unor consumatori din Alba, Cluj şi Hunedoara. Aceştia comercializau în special cannabis, dar poliţiştii au descoperit şi comprimate de tip MDMA, dar şi substanţe din categoria etnobotanicelor, precum şi cocaină. Despre activitatea infracţională a lui Purcaru Ionel a oferit detalii un alt inculpat, L. Daniel, care a spus că a acţionat în calitate de angajat al lui Purcaru, în schimbul unui loc de muncă plătit bine şi droguri pentru consum.

”(…) Nu ştiam că voi fi folosit în scopul de a vinde droguri, însă ştiam că se ocupă… acest lucru m-a determinat să lucrez la magazinul lui P., ca să-mi scot consumul. Conform înştiinţării verbale a şefului meu de la magazin, dar şi a discuţiilor pe whatsapp m-am întâlnit cu F., din câte îmi aduc aminte era seara şi i-am înmânat drogurile care se aflau în plicuri iar acesta mi-a dat 1.900 lei. Diferenţa până la 3.020 lei probabil şi-a oprit-o el, eu nu ştiu. Lui P. i-am înmânat suma primită integral. Pentru acest serviciu acesta mi-a făcut facilităţi şi anume m-a lăsat liber de la magazin şi mi-a înmânat un plic de 5 grame de cannabis pentru consumul meu propriu.

Când aveam discuţii cu P. despre droguri acesta mă chema la magazin sau ieşeam undeva la o butelie de vin şi discutam faţă în faţă, subtil. Din ce vedeam eu, acesta era precaut, sceptic în ceea ce făcea. Acesta mi-a atras atenţia că orice s-ar întâmpla, nu am luat de la el. Din auzite, acesta îşi procura drogurile din Italia sau Spania. Eu nu cunosc foarte multe detalii despre el deoarece era foarte sceptic. În general din ceea ce făceam pentru P. beneficiam de cannabis pentru consum propriu şi un salariu bun la serviciu. Eu nu am intermediat niciodată vânzarea de droguri pentru alte persoane cu excepţia lui P.”, a spus inculpatul în declaraţia dată anchetatorilor.

Publicitate

Actualitate

Românii vor putea intra la spectacole și pe bază de test negativ COVID-19

Publicat

în

Românii vor putea intra la spectacole și pe bază de test negativ COVID-19

Spectacolele se vor putea desfăşura, în perioada următoare, cu ocuparea a 50% din capacitatea sălii, pe lângă dovada trecerii prin boală sau a vaccinării anti-COVID, publicul putând avea acces şi pe baza unui test negativ privind infecţia cu SARS-CoV-2, a anunţat, miercuri, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, după şedinţa de Guvern.

„Vin cu o veste bună. La rugăminţile, insistenţele noastre, am reuşit să obţinem, pe perioada următoare, în funcţie de evoluţia pandemică, să se joace spectacolele în spaţiu închis sau deschis, cu 50%, în loc de 30% din locuri ocupate, cu test, până cum era vaccin sau trecere prin boală, iar ultima oră până la care se poate juca e 22,00”, a precizat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.
El a adăugat că, potrivit Hotărârii CNSU, care a trecut prin Guvern, drumul spre casă nu va putea întrerupt de organele de ordine cu amenzi, atâta timp cât se pot arăta biletele doveditoare că s-a participat la un spectacol.

„E important, pentru că, iată, aceste spectacole ale Operei, care sunt extrem de frumoase şi cu o distribuţie remarcabilă şi cu o încărcătură aparte, pot fi văzute azi, poimâine şi pe 12 decembrie cu 50% din capacitatea sălii de spectacol”, a menţionat Romaşcanu, referindu-se la spectacolul „Lohengrin”, în regia lui Silviu Purcărete, în premieră la centenarul Operei Naţionale Bucureşti.

Electrica Furnizare Discount

La 100 de ani de la momentul istoric în care George Enescu a dirijat „Lohengrin” la Opera Naţională Bucureşti, miercuri seara, va avea loc principalul eveniment al stagiunii „Opera 100”: premiera cu „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, conducerea muzicală Tiberiu Soare. Spectacolul va avea alte două reprezentaţii, vineri şi duminică, de la ora 18,30.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

SCANDAL în Câmpeni: Un bărbat și-a agresat concubina, pe fondul consumului de alcool și al unor certuri

Publicat

în

SCANDAL în Câmpeni: Un bărbat și-a agresat concubina, pe fondul consumului de alcool și al unor certuri

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat concubina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 8 decembrie 2021, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, de către un bărbat, de 46 de ani, din oraș, cu privire la faptul că la domiciliul său este un scandal.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, pe fondul consumului de alcool și în urma unor discuții în contradictoriu avute cu concubina sa în vârstă de 49 de ani, bărbatul ar fi agresat-o.

Electrica Furnizare Discount

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție  provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Dacia Spring „repetentă” la capitolul siguranța autovehiculelor. Rezultatele testării EuroNCAP: Ce „performanță” a obținut mașina produsă de grupul Renault

Publicat

în

VIDEO| Dacia Spring „repetentă” la capitolul siguranța autovehiculelor. Rezultatele testării EuroNCAP: Ce „performanță” a obținut mașina produsă de grupul Renault

Euro NCAP a dat astăzi publicității detalii despre siguranța unor modele apărute recent pe piață. Printre acestea se află Dacia Spring și Renault Zoe. Organismul european independent de testare a siguranței vehiculelor, EuroNCAP, a făcut astăzi o surpriză neplăcută oficialilor grupului Renault. Datele celui mai recent test, care a avut ca țintă Dacia Spring și Renault Zoe, sunt dezastruoase pentru compania franceză.

Conform EuroNCAP, Dacia Spring a obținut o singură stea, în timp ce Renault Zoe nu a obținut nici măcar una. Dacă decizia în privința primului model electric al mărcii dacia era, oarecum, așteptată, cea care dă zero puncte modelului Renault Zoe este surprinzătoare. Asta în contextul în care modelul electric francez obținuse în 2013 nu mai puțin de cinci stele.

Electrica Furnizare Discount

De fapt, chiar exemplu Zoe este relevant pentru a înțelege cât de drastice au devenit în ultimii ani testele de siguranță EuroNCAP și câte noi coordonate au fost adăugate. Actualul Renault Zoe este, practic, același model din 2013, cu mici modificări estetice și câteva noi dotări.

Oficialii EuroNCAp sunt foarte drastici și în privința modului de exprimare atunci când vine vorba despre Dacia Spring. În detaliile oferite presei, ei menționează că „modelul complet electric Spring, comercializat ca un vehicul nou-nouț, se bazează în mare parte pe Renault City K-ZE de fabricație chineză, acesta însuși un derivat al lui Renault Kwid, vândut de câțiva ani în India și Brazilia. Dacia are susținători convinși în toată Europa – cumpărători de mașini care apreciază prețurile mici și se feresc de „funcțiile inutile” ale altor mașini. Cu toate acestea, în primăvară, „maeștrii ingineriei frugale” au lansat un produs care merge dincolo de simplitate. Performanța sa la testele de impact este de-a dreptul problematică, cu un risc ridicat de răni care pun viața în pericol mai ales în zona pieptului șoferului și a capului pasagerilor din spate în testele de impact frontal. Protecția este marginală și asupra pieptului pasagerilor în cazul impactului lateral. Performanța mediocră în eventualitatea unui accident și tehnologia slabă de evitare a impactului au ca rezultat evaluarea cu o stea pentru Dacia Spring”.

sursa: economica.net

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare