Tribunalul Alba: 32 de inculpați condamnați la pedepse între 2 și 12 ani închisoare pentru înșelăciuni cu mașini de cusut Singer

La Tribunalul Alba a fost pronunţată, în şedinţa publică din data de 13 octombrie a.c., sentinţa penală prin care 32 de inculpați, judecați pentru înșelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals, au fost condamnaţi Ia pedepse cuprinse între 2 şi 12 ani închisoare (28 dintre aceștia vor executa detenție iar 4 au primit pedepse cu suspendare sub supraveghere).

Potrivit reprezentantului instanței, prin hotărârea pronunţată inculpaţii au fost obligaţi la despăgubiri civile în favoarea a aproximativ 180 părţi vătămate şi s-a dispus confiscarea de bunuri, bani şi arme.

Reamintim faptul că cei 32 de inculpați au fost acuzați că în perioada 2007-2008 au constituit o grupare infracţională organizată de mari dimensiuni pentru a obţine venituri ilicite prin înşelarea cetățenilor cu privire la achiziţionare de maşini de cusut marca „SINGER”. Gruparea a acţionat până în anul 2009 când în urma acţiunilor poliţieneşti de mare amploare gruparea a fost destructurată iar membrii mai importanţi au fost arestaţi.

S-a stabilit că au fost înşelate 1.748 persoane vătămate care au fost determinate să depună sume de bani în conturi deschise la diferite bănci, până la momentul destructurării grupării fiind efectuate depuneri în valoare de aproximativ 2.420.000 lei.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...