Rămâi conectat

Curier Județean

Trei veterani de război au primit „Onoare şi respect” din partea Asociaţiei PRO Cugir

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Onoare si respect02La primele ore ale dimineţii zilei de 1 ianuarie, câţiva membri ai Asociaţiei PRO-Cugir s-au deplasat la domiciliile a trei veterani de război din localitate, foşti ostaşi pe câmpul de luptă în cel de-al doilea Război Mondial pentru a-i felicita şi a le oferi daruri cu prilejul aniversării în cursul  acestei luni a zilei lor de naştere.

Oameni cu vârste cuprinse intre 86 şi 90 de ani care trăiesc modest din veniturile pe care le primesc, n-au cerut şi nu cer nimic, mulţumindu-se cu ceea ce guvernele vremelnic aflate la putere le-au oferit şi le oferă. Este meritul unor oameni cu suflet mare care din anul 2009 au iniţiat şi continuat Programul ,,Onoare şi respect veteranilor de război cugireni” oferindu-se să aducă o raza de bucurie puţinilor veterani care se află în viaţă şi au domiciliile în localităţile Cugir, Vinerea sau in satele de munte arondate oraşului Cugir.

Onoare si respect01În semn de preţuire, veteranii au primit prin intermediul Asociaţiei „PRO Cugir” condusă de ing. Aurel Voicu, daruri constând în alimente, dulciuri, fructe şi medicamente oferite de patronii unor firme locale,oameni de bine care au dorit ca şi de aceasta dată să-şi arate sprijinul faţă de acei care merita tot respectul şi consideraţia lor.
După cum am aflat de la preşedintele PRO Cugir cei trei bravi ostaşi ai tranşeelor sunt: Duvlea D. Nicolae, 86 de ani, fost Conductor mecanizate, domiciliat pe strada Nicolae Bălcescu din Cugir, medaliat cu „Crucea comemorativă a celui de-al doilea Război Mondial 1941-1945” şi cu „Medalia de Onoare a Oraşului Cugir” din anul 2009;  Ştefănescu Gheorghe, 89 ani, fost artilerist, domiciliat pe strada „Dealului”, în Cugir, medaliat cu ,,Crucea comemorativa a celui de-al doilea Război Mondial 1941-1945” şi „Medalia de Onoare a Oraşului Cugir” din anul 2009; Crăciun Ştefan, 90 ani, fost Infanterist, domiciliat în Vinerea-Cugir, strada Principala nr. 399, medaliat cu „Crucea comemorativă a celui de-al doilea Război Mondial 1941-1945” şi cu „Medalia de Onoare a Oraşului Cugir” din anul 2009; (Veteranul nu a fost găsit la domiciliu fiind internat temporar, într-un sanatoriu pentru bătrâni).

„Cel mai preţios lucru pentru noi este faptul că reuşim cu sprijinul unor oameni de suflet să acordam respectul care se cuvine celor care n-au precupeţit nicio clipă să-şi apere cu preţul vieţii ţara şi să arătam că ei sunt o adevărata pilda pentru generaţiile tinere”, ne-a declarat preşedintele PRO Cugir, Aurel Voicu.

Autor: Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea