Rămâi conectat

Actualitate

Trei tineri din Blaj riscă închisoarea, după ce jandarmii i-au surprins 85 de kg plasă furate de la o fermă viticolă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Trei cetăţeni din municipiul Blaj riscă să fie cercetaţi penal deoarece au fost surprinşi de jandarmi după ce sustrăseseră o plasă metalică dintr-o fermă viticolă.

“Identificaţi ca fiind Alex G. ( 20 de ani), D.D. ( 16 ani ) şi Olimpia B. ( 26 de ani), cei trei se aflau pe strada Clujului din municipiul Blaj, iar în momentul în care au fost observaţi de un echipaj de jandarmerie, tocmai încercau să găsească o modalitate de a transporta aproximativ 85 de kg plasă de sârmă folosită pentru susţinerea viţei de vie. Interpelaţi de jandarmi, tinerii au recunoscut că au sustras plasa metalică dintr-o ferma viticolă din apropiere şi doreau să o valorifice în interes personal la un centru de colectare a fierului vechi. În plus, aceştia au adăugat că nu sunt la prima faptă de acest fel, în urmă cu câteva zile ei mai sustrăgând aproximativ 30 kg de plasă metalică a cărei valoare deja o fructificaseră.

Jandarmii au întocmit pe numele celor trei actele premergătoare începerii urmăririi penale, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi furt calificat. Cercetările vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Alba.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba vă reamintește că:

„Pentru prevenirea faptelor de natură penală săvârşite de persoane minore, reamintim cetăţenilor că numai minorii  care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu răspund penal. Aşadar, minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ, iar minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal, deoarece  discernământul în cazul acestuia este prezumat. Prin urmare, faţă de minorul care răspunde penal se poate lua o măsură educativă ori i se poate aplica o pedeapsă. Măsurile educative sunt mustrarea, libertatea supravegheată, internarea într-un centru de reeducare şi internarea într-un institut medical-educativ.

Dacă se apreciază însă că luarea unei măsuri educative nu este suficientă pentru îndreptarea minorului, acestuia i se poate aplica o pedeapsă. Aceasta poate fi închisoarea sau amenda prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită, cu specificaţia că limitele pedepselor se reduc la jumătate, iar în urma reducerii, în nici un caz, minimul pedepsei nu va depăşi 5 ani.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român Tinerii care se angajează vor primi stimulente acordate de Ministerul Muncii și Solidarității sociale, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. În acest sens, doritorii vor primi o primă care se ridică la 1.000 de lei. Ministerul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea