Rămâi conectat

Actualitate

Trei tineri din Alba s-au ales cu dosare penale după ce au condus mopede fără permis şi sub influenţa alcoolului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

permisTrei bărbaţi din judeţul Alba domiciliaţi în Sântimbru, Teiuş şi Zlatna au fost prinşi de poliţişti sâmbătă şi duminică în timp ce conduceau mopede fără permis şi sub influenţa alcoolului. Faptele celor trei sunt pedepsite de legea penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” şi ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană  având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”. Cei trei s-au ales cu dosar penal.

Duminică, 23 iunie, ora 11.45, poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia l-au identificat pe M.V.A.  de 24 de ani, domiciliat în comuna Sântimbru, judeţul Alba în timp ce conducea pe strada Arnszberg din Alba Iulia un moped înregistrat pe comuna Sântimbru. În urma verificărilor efectuate cu ajutorul poliţiştilor din cadrul.

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cazul a fost preluat de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia care în cadrul verificărilor au procedat şi la testarea tânărului cu aparatul etilotest marca Drager, care a  indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aer expirat

Sâmbătă, 22 iunie, în jurul orei 21.15, polițiști rutieri din cadrul Politiei Orașului Teiuș, aflaţi în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier, au procedat la oprirea pentru control a unui moped condus pe strada Horea din oraşul Teiuș, de către E.I.  de 33 de ani, domiciliat în comuna Stremţ, judeţul Alba.

În cadrul verificărilor efectuate şi a interogării bazelor de date ale poliţiei s-a constatat că E.I. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Fiind testat cu aparatul etilotest marca DRAGER acesta a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care E.I. a fost însoţit la Spitalul municipal Aiud, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă, 22 iunie, ora 18.00, patrula mixtă formată dintr-un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Zlatna şi un  poliţist local, aflată în executarea serviciului de patrulare şi menţinere a ordinii şi siguranţei publice, au oprit pentru control un moped condus pe strada Calea Moţilor din Zlatna, de Ionică M. (36 ani) din Zlatna, judeţul Alba.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au stabilit că Ionică M. nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest marca DRAGER acesta a rezultat o valoare de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost însoţit la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea