Rămâi conectat

Curier Județean

Trei spectacole de excepţie, în luna martie, la Alba Iulia. Balet, stand-up comedy şi concert rock, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Publicat

în

Spargatorul de nuciLuna martie aduce albaiulienilor o serie de spectacole variate, pentru toate gusturile. „Spărgătorul de nuci”, un spectacol de balet plin de culoare şi dinamism cu peste 40 de balerini, un concert extraordinar rock, marca Cristi Minculescu şi un show de stand-up comedy cu vedetele serialului „Las Fierbinţi”, Bobonete şi Văncică, sunt evenimentele pregătite de Casa de Cultură a Sindicatelor  pentru luna martie. Astfel, albaiulienii, de toate vârstele, vor putea alege să participe cu siguranţă la cel puţin unul dintre aceste spectacole.

Primul spectacol va avea loc în data de 2 martie, când pe scena Casei de cultură vor urca vedetele serialului Las Fierbinţi, Bobonete & Văncică, într-un show de stand-up comedy, o practică de poveşti şi relatări amuzante într-o notă umoristică şi prietenească, interzis minorilor.

Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” va prezenta publicului albaiulian, în data de 18 martie, spectacolul de balet  „Spărgătorul de nuci”, o piesă în două acte de P.I. Ceaikovski.  Regia şi coregrafia piesei sunt semnate de Gheorghi Kovtun (artist emerit al Federaţiei Ruse), scenografia îi aparţine Nataliei Kornilova iar asistenţi de coregrafie sunt Elisabeth Luc Pândichi şi Monica Cherecheş.

Elit - Gustul Desăvârșit

În 26 martie, albaiulienii vor putea lua parte la un concert rock extraordinar, semnat Cristi Minculescu. Vocea care a dat marca inconfundabilă a IRIS-ului ajunge la Alba Iulia. Alături de el, vor urca pe scenă Nuţu Olteanu (chitară), Anders Diephuis (tobe)  şi Ken Sundberg (bass).

Spectacolele lunii martie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia:

2 martie 2014, ora 19:00, Stand-up comedy, 35 lei

18 martie 2014, ora 19:00, Spărgătorul de nuci, 70 lei (42 balerini în spectacol)

26 martie 2014, ora 19:00, Concert Cristi Minculescu, 40 lei

Biletele se găsesc la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8.00 – 19.00, iar sâmbătă între orele 10.00 – 14.00.

[nggallery id=1148]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Baza de tratament și agrement Ocna Mureș, aproape de finalizare: A fost înființată societatea comercială care va gestiona investiția de aproape 8 milioane de euro

Publicat

în

FOTO| Baza de tratament și agrement Ocna Mureș, aproape de finalizare: A fost înființată societatea comercială care va gestiona investiția de aproape 8 milioane de euro

Joi, 30 iunie 2022, a avut loc ședința comună a Consiliului Județean Alba și Consiliului Local Ocna Mureș. Simbolic, locul de desfășurare a fost la „Baza de tratament și agrement Ocna Mureș” unde, în afara membrilor celor două consilii și a aparatului tehnic de specialitate, au mai fost numeroși invitați și persoane care au dorit să fie prezente la acest eveniment.

Scopul ședinței a fost aprobarea de către cele două consilii a înființării societății comerciale care va gestiona activitatea Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș, având în vedere că acest obiectiv de investiții este realizat în parteneriat de către Consiliul Județean Alba și Consiliul local Ocna Mureș.

Cele două consilii au aprobat în unanimitate constituirea societății comerciale „Baza de tratament și agrement Băile Sărate Ocna Mureș” S.A. cu participare egală între Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ce înseamnă concret acest lucru? Înseamnă în primul rând că lucrările la Baza de tratament și agrement Ocna Mureș sunt aproape de a fi finalizate. Apoi înseamnă că investiția de circa 6,7 milioane de euro în construcții și un milion de euro în dotări interioare, medicale de specialitate și HORECA, va fi introdusă cât de curând în circuitul turistic și balnear al României.

Principalele evenimente ale istoriei Băilor Sărate contemporane, cele care au dus de la un vis al ocnamureșenilor la o realitate a zilelor noastre, încep cu 24 septembrie 2015 când, la Casa de Cultură „Ion Sângerean” din Ocna Mureș, a avut loc ședința comună a Consiliului Județean Alba și Consiliului Local Ocna Mureș. Atunci s-au pus bazele parteneriatului dintre cele două consilii pentru construirea Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș.

Apoi în 2017, pe 31 ianuarie, s-a aprobat, de către Consiliul Local Ocna Mureș, Acordul de parteneriat cu Consiliul Județean Alba pentru dezvoltarea orașului Ocna Mureș ca stațiune balneară și turistică având ca principal pilon viitoarea, pe atunci, Bază de tratament și agrement Ocna Mureș.

În 2018, în 2 august a fost semnat contractul de execuție a Băilor Sărate, pentru ca în 4 septembrie același an să fie dat ordinul de începere a lucrărilor.

Este cât se poate de normal ca „odiseea” construirii Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș să se încheie tot cu o ședință comună a celor două consilii, unde altundeva decât la Baza de tratament și agrement Ocna Mureș.

Astăzi Băile Sărate Ocna Mureș sunt la un pas de a fi redeschise într-o clădire nouă, cu multiple opțiuni de tratament și agrement. Ceea ce în 2015 părea doar un vis frumos și o promisiune fără sorți de a fi îndeplinită, astăzi a devenit realitate.

Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba au demonstrat, prin parteneriatul lor, că acolo unde există dorință de a investi pentru oameni, atunci când există voință de a depăși orice greutăți pentru îndeplinirea unei promisiuni făcute comunității, un vis devine cu adevărat realitate.

Visul pentru ocnamureșeni a fost mult timp renașterea Băilor Sărate Ocna Mureș. Realitatea zilelor noastre o reprezintă existența, renașterea Băilor Sărate Ocna Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din Alba Iulia, cu mandat de executare pentru conducere sub influența alcoolului, prins de polițiști. A fost depus la Penitenciarul Aiud

Publicat

în

Bărbat din Alba Iulia, cu mandat de executare pentru conducere sub influența alcoolului, prins de polițiști. A fost depus la Penitenciarul Aiud

La data de 29 iunie 2022, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Alba Iulia, privind un bărbat de 54 de ani, din Alba Iulia.

Bărbatul a fost condamnat la un an și o lună închisoare, pentru conducere sub influența alcoolului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ANGAJĂRI la IPJ Alba: 32 de posturi de agent de poliție și un post de personal contractual scoase la concurs, prin încadrare directă

Publicat

în

ANGAJĂRI la IPJ Alba: 32 de posturi de agent de poliție și un post de personal contractual scoase la concurs, prin încadrare directă

Inspectoratul de Poliție Județean Alba scoate la concurs 33 de posturi (32 de posturi de agent de poliție și un post de personal contractual), prin încadrare directă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerințelor postului și care îndeplinesc condițiile legale.

Pentru posturile de agenți de poliție, înscrierile se fac excusix on-line, până la data de 12 iulie, ora 16,00, inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet la înscriere, ulterior nemaiputând fi transmise documente.

Dintre posturile de agent de poliție, 30 sunt în specialitatea ordine publică ( ajutor șef post și siguranță publică) și două sunt în specialitatea cazier judiciar, statistică și evidențe operative.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proba scrisă se va desfășura la data de 03.09.2022 și va consta în rezolvarea unui test grilă.

Pentru posturile de agenți de poliție, specialitatea ordine publică, anterior examenului scris se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice.

Postul de personal contractual este de operator controlor date, în cadrul Serviciului Rutier. Înscrierea la concurs se va realiza la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, până la data de 13.07.2022, numai în zilele lucrătoare, în intervalul 09,00 – 13,00 (sala Corpului Național al Polițiștilor).

Concursul va consta într-o proba scrisă, care se va desfășura la data de 24.08.2022 și susținerea unui interviu care se va desfășura la data 30.08.2022.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs https://ab.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare