Rămâi conectat

Actualitate

Trei medalii pentru CS Unirea Alba Iulia la campionatul naţional de orientare-semimaraton Irina Maiorescu a devenit vicecampioană naţională

Dan HENEGAR

Publicat

în

La sfârşitul săptămânii s-au desfăşurat, în localitatea Băile Felix, finalele Campionatului Naţional de Orientare în proba Semimaraton şi a doua etapă din Campionatul Naţional de Parc-Oraş. La această competiţie au fost prezenţi şi sportivii secţiei de orientare de la CS Unirea Alba Iulia, însoţiţi de către Marius Anghel cel care se ocupă de destinele acestei secţii sportive şi care până de curând a ocupat funcţia de director al clubului.

Competiţia desfăşurată pe parcursul a trei zile a fost presărată cu evoluţii bune a sportivilor unirişti atât la nivelul juniorilor cât mai ales la nivelul seniorilor. Dealtfel în clasamentul cumulat pentru cele 3 etape pentru care s-a decernat Cupa Bihorului clubul albaiulian a avut 3 sportivi pe podium astfel: locul I pentru Tamas Bogya în competiţia seniorilor şi locul II pentru Irina Maiorescu la senioare şi Ştefan Copeţchi la juniori I.

Cea mai importantă zi a fost cea de duminică când s-au desfăşurat finalele Campionatului Naţional în cea mai lungă şi solicitantă probă din orientare, proba de semimaraton. Traseele pe care le-au avut de parcurs competitorii au fost cuprinse între 14 şi 24 km şi au fost extrem de solicitante pentru toţi competitorii care au depus un efort epuizant pe parcursul celor aproximativ trei ore cât au durat cursele.

La finalul acestora sportivii unirişti au reuşit să cucerească 3 medalii dintre care una de argint şi două de bronz. Acestea au fost obţinute de către Irina Maiorescu, medalie de argint şi titlul de vicecampioană naţională a României la senioare, Ştefan Copeţchi medalie de bronz la juniori I şi Tamas Bogya medalie de bronz la seniori.

Sunt parţial mulţumit de evoluţiile sportivilor mei şi asta datorită faptului că îi cunosc şi ştiu că sunt capabili de performanţe foarte bune. Sper să existe în continuare interes din partea clubului pentru a sprijini aceşti sportivi pentru că au demonstrat că au valoare şi merită atenţie în continuare. Spun asta în contextul în care Irina şi Tamas sunt componenţi ai lotului naţional pentru Campionatul Mondial de Seniori care se va desfăşura în luna iulie, în Elveţia şi vor avea nevoie de sprijin şi din partea clubului pentru a putea participa la această competiţie„, a concluzionat în finalul comunicatului de presă Marius Anghel, instructor sportiv – orientare CS Unirea Alba Iulia. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea