Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei giratorii noi, în Alba Iulia, în ultimele trei luni. Ultimul, în centru, la BCR. Circulați mai bine?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei sensuri giratorii noi au fost construite, în ultimele trei luni, cu scopul fluidizării traficului din municipiul Alba Iulia, până în toamna anului 2015, urmând să fie proiectate alte patru astfel de obiective. Ultimul giratoriu construit se află în centru, în apropierea sediului BCR, la intersecția străzilor Oborului cu Tudor Vladimirescu. Acesta are o înălțime de 40-50 de centimetri și este prevăzut cu iluminat de protecție.

giratorii centru Alba Iulia17Giratoriul este inclus în cadrul proiectului de modernizare a centrului municipiului Alba Iulia și este funcțional de joi, 12 martie. Contractul în baza căruia se construiește obiectivul este în valoare de de 4,67 milioane de lei și a fost încheiat în vara anului 2014 cu Elis Pavaje. Proiectul mai prevede reconfigurarea străzii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersecțiilor, amenajarea a peste 133 de parcări și construirea unui nou giratoriu (la intersecția dintre Calea Moților și Tudor Vladimirescu). Proiectul are o perioadă de execuție de 12 luni, urmează să fie finalizat în august, iar potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia lucrările sunt în grafic.

[nggallery id=146]

Alte două giratorii au fost finalizate la sfârșitul lunii decembrie, respectiv februarie, la intersecția Bulevardului Revoluției 1989 cu strada Vasile Goldiș și Cloșca cu ”Revoluției”. Acestea, și alte trei care urmează a fi construite, la intersecția Bd. Revoluției 1989 cu str. Calea Moților (în zona Stadionului Municipal), intersecția Bd. Încoronării cu str. O Goga (în zona Cimitirului Eroilor) și intersecția Bd. Încoronării cu Bd. Ferdinand (în zona gării), sunt prevăzute într-un alt contract, încheiat între Primăria Alba Iulia și Firma Elis Pavaje, ce are o valoare de de 1.245.622 de lei fără TVA. Obiectivele ar trebui finalizate în primăvara acestui an.

Reamintim că tot în urma câștigării unei licitații, firma Elis Pavaje a mai construit, în anul 2011, 4 sensuri giratorii în municipiul Alba Iulia, valoarea contractului fiind de 626.188 de lei.

Tot mai multe giratorii construite în intersecțiile din Alba Iulia… circulați mai bine?

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea