Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Trei firme din Alba, amendate de inspectorii ITM cu 50.000 de lei, pentru munca la „negru”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba a continuat seria controalelor ce vizează angajatori care folosesc munca la negru şi a aplicat noi sancţiuni. În perioada 10-13 iunie 2014, trei firme din judeţ au fost amendate de inspectorii ITM, cu suma totală de 50.000 de lei. În aceeaşi perioadă, au fost efectuate controale  la 56 de unităţi comerciale în domeniul relaţiilor de muncă şi au fost aplicate în total 10 sancţiuni.

Cele trei firme sancţionate pentru că deţineau la muncă persoane fără forme legale de angajare sunt S.C. Gamalact Alba SRL, care a fost depistată cu  trei persoane muncind “la negru” şi a primit o amendă de 30.000 de lei, S.C. Oltean SRL Şilea şi S.C. Ecco Exim SRL Aiud, amendate cu câte 10.000 de lei, pentru că au avut la muncă câte o persoană fără forme legale de angajare.

Alte sancţiuni în valoare de 6.300 au fost aplicate pentru nereguli depistate la celelalte unităţi comerciale care au fost controlate.

De asemenea, în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă au fost controlate 38 de unităţi comerciale şi au fost aplicate 12 sancţiuni, din care 10 avertismente şi 2 amenzi în cuantum de 16.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea