Trei companii licitează azi pentru preluarea Cupru Min Abrud. Un investitor din Bulgaria a fost descalificat

Paul Voicu - Primar 2020

Astăzi, la ora 11.00, a început licitaţia cu strigare pentru preluarea companiei Cupru Min. Iniţial au depus oferte patru companii însă una a fost descalificată. Compania bulgară Ellatzite-Med AD, parte a grupului Geotechmin, deţinută de miliardarul bulgar Tzolo Voutov, a fost descalificată de la licitaţia pentru vânzarea Cupru Min Abrud, licitaţia începând numai cu trei investitori din cei patru înscrişi iniţial, informează ediţia on-line a Ziarului Financiar.

OZ Minerals din Australia, Roman Copper Corp. din Canada şi Dundee Holding din Olanda au rămas în cursa pentru preluarea Cupru Min.

ELIT

Cupru Min deţine exploatarea de la Roşia Poieni, care concentrează peste 60% din rezervele de cupru de pe plan intern şi care permite exploatarea unei cantităţi de circa un milion de tone de cupru, evaluat la cotaţia de pe piaţa internaţională din prezent, de 8.320 de dolari/tonă, la 8,3 miliarde de dolari (6,27 miliarde de euro). Totuşi numai o cantitate limitată de minereu poate fi extrasă anual şi investitorul plăteşte o redevenţă de circa 4%-6% statului pentru cuprul extras.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...