Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Trei companii licitează azi pentru preluarea Cupru Min Abrud. Un investitor din Bulgaria a fost descalificat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la ora 11.00, a început licitaţia cu strigare pentru preluarea companiei Cupru Min. Iniţial au depus oferte patru companii însă una a fost descalificată. Compania bulgară Ellatzite-Med AD, parte a grupului Geotechmin, deţinută de miliardarul bulgar Tzolo Voutov, a fost descalificată de la licitaţia pentru vânzarea Cupru Min Abrud, licitaţia începând numai cu trei investitori din cei patru înscrişi iniţial, informează ediţia on-line a Ziarului Financiar.

OZ Minerals din Australia, Roman Copper Corp. din Canada şi Dundee Holding din Olanda au rămas în cursa pentru preluarea Cupru Min.

Cupru Min deţine exploatarea de la Roşia Poieni, care concentrează peste 60% din rezervele de cupru de pe plan intern şi care permite exploatarea unei cantităţi de circa un milion de tone de cupru, evaluat la cotaţia de pe piaţa internaţională din prezent, de 8.320 de dolari/tonă, la 8,3 miliarde de dolari (6,27 miliarde de euro). Totuşi numai o cantitate limitată de minereu poate fi extrasă anual şi investitorul plăteşte o redevenţă de circa 4%-6% statului pentru cuprul extras.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea