Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Transursoaia” (DN1 R) va fi reabilitat și consolidat, în județul Alba. Ce valoare va avea investiția

Publicat

în

”Transursoaia” (DN1 R), drumul național lung de 80 km, care face legătura între Huedin / DN1 și Albac / DN75, via Beliș, va fi reabilitat și consolidat, în județul Alba. Amplasamentul drumului este situat pe un versant cu pantă mare (17°-31 °). La baza versantului se află râul Albac, vale cu un curs permanent de apă.

În urma vizitei în teren s-a identificat că între km 76+077 și km 76+100 s-a produs o cedare a zidului de sprijin de rambleu în lungime de 23m, realizat din zidărie de piatră. Astfel, drumul este surpat pe jumătatea din aval, datorită eroziunilor produse de râul Albac.

La km 76+099 s-a identificat un podeț ce subtraversează drumul național. Acest podeț nu are camera de cădere și amenajare aval. Podețul nu are timpane.

Elit - Gustul Desăvârșit
Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice

Execuția lucrărilor de reparații va asigura exploatarea drumului în condiții optime de rezistență, stabilitate și siguranță a circulației, în condițiile creșterii viitoare a traficului rutier, atât local cât și regional.

Obiectivul specific urmărit prin realizarea acestei investiții este consolidarea drumului în vederea îmbunătățirii desfășurării traficului auto și siguranței în exploatare.

Repararea tronsonului de drum va conduce la dezvoltarea zonei din punct de vedere economic și social și va avea și un efect benefic asupra calității vieții locuitorilor.

”Dintre beneficiile aduse de modernizarea infrastructurii rutiere în general subliniem următoarele: asigurarea unor condiții moderne de călătorie în siguranță și confort atât pentru localnici, pentru activități turistice, cât și pentru serviciile de transport de călători și de marfă, aspect ce are un impact major asupra dezvoltării socio – economice a colectivității și reducerea factorilor de poluare a mediului (în speță a poluării aerului și a poluării fonice) prin realizarea unei infrastructuri.

Valoarea totală a obiectului de investiții, exprimată în LEI și EURO (EURO=4.7616lei), cu TVA și, respectiv, fără TVA, din care construcții-montaj (C+M), în conformitate cu devizul general:

– INV: 1.210.289.43 lei respectiv 1.438.028.33 lei inclusiv TVA;
– INV: 254.177.05 euro respectiv 302.005.28 euro inclusiv TVA;
– C+M: 1.014.225.83 lei respectiv 1.206.928.74 lei inclusiv TVA;
– C+M: 213.001.06 euro respectiv 253.471.26 euro inclusiv TVA;

 Durata de realizare a investiției este de 6 luni de la momentul ordinului de începere a lucrărilor.

Pentru consolidarea sectorului de drum afectat de prăbușirea zidului de sprijin se propun următoarele lucrări:

– ZID DE SPRIJIN DE GREUTATE DIN BETON C30/37 km 76+067 – km 76+112
– DREN LONGITUDINAL AMONTE km 76+067 – km 76+112
– SÂNT PEREAT km 76+067 -km 76+112
– REFACERE STRUCTURA RUTIERA km 76+062 – km 76+117
– PARAPET METALIC H4B km 76+061 -km 76+118
– CORECȚIE A CURSULUI ALBIEI MINORE A VĂII ALBAC km 76+067 – km 76+112
– REFACERE PODEȚ km 76+099 – SE PROPUNE UN PODEȚ P2
– REFACERE STRAT DE UZURA km 76+057 – km 76+122


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

REZULTATE FINALE EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Edu.ro a publicat notele după contestații

Publicat

în

REZULTATE FINALE EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Edu.ro a publicat notele după contestații

Joi, 30 iunie, elevii de clasa a VIII-a află rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022, după contestații. Cu nota finală, elevii și părinții pot calcula media de admitere la liceu, înainte de repartizarea computerizată din 14 iulie.

Anul acesta au dat terminat clasa a VIII-a, 155.561 de elevi, dintre care 148.494 au dat Evaluarea Națională la română, matematică și limba maternă. Anul trecut au fost înscriși peste 131.00 de elevi. Generația care a terminat acum gimnaziul este mai numeroasă pentru că este cea care a intrat la 6 ani la clasa pregătitoare, la școală, obligatoriu.

Click AICI pentru a vedea notele elevilor din Alba, după cod

Elit - Gustul Desăvârșit

Click AICI pentru a vedea notele elevilor din Alba, după medii

Click AICI pentru a vedea notele elevilor la nivel național

Anul acesta a fost depus cel mai mare număr de contestații din ultimii 4 ani, 21.856 de contestații, cele mai multe fiind la limba română, peste 13.000.

La matematică, 8265 de elevi au depus contestație la Evaluarea Națională 2022, ceea ce reprezintă un procent de peste 5% dintre cei care au dat examenul.

La Limba maternă au fost centralizate 265 de contestații în acest an.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2022 indicau că peste 82% dintre elevi au luat peste 5. La matematică, 10 % peste media de anul trecut în cazul celor care au luat peste nota cinci. Înainte de contestații erau 221 medii de 10. La Limba română 810 note de 10, și 2966 de medii de 10 la matematică.

Calculul mediei de Admitere la liceu 2022

  1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.
  2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

𝑀𝐴 = 0,2 × 𝐴𝐵𝑆 + 0,8 × 𝐸𝑁∗
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

CITEȘTE ȘI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: TREI medii de ZECE curat, în județul Alba. Care sunt ȘCOLILE din care provin acești elevi

Candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut evaluarea națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă. În acest sens, părinții sau reprezentanții legali ai acestor candidați completează o declarație, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5 la ordin, semnată de părinte sau reprezentat legal și de candidat, care însoțește fișa de înscriere în vederea repartizării computerizate și se depune la secretariatul unității de învățământ de proveniență în perioada prevăzută de calendar. Acești candidați, care au optat pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, nu pot fi repartizați computerizat în învățământul liceal sau profesional în clase cu predare în limbile minorităților naționale.

II. Calculul mediei finale de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal vocațional, profilurile artistic, sportiv și teologic, pentru anul școlar 2020-2021

  1. Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA,
unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.

  1. Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT + MA)/2 = MFA,
unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ: S-a emis primul COD ROȘU de CANICULĂ în România. Zonele afectate

Publicat

în

ALERTĂ: S-a emis primul COD ROȘU de CANICULĂ în România

ANM a emis primul cod roșu de caniculă în România. Astăzi și mâine vor fi înregistrate temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat.

Zonele afectate sunt județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud

Joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36…37 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20…24 de grade, anunță ANM.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT GRAV pe DN1A: 12 persoane, RĂNITE, în urma unei coliziuni între microbuz și un autoturism. Planul Roșu de Intervenție a fost ACTIVAT

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT GRAV pe DN1A: 12 persoane, RĂNITE, în urma unei coliziuni între microbuz și un autoturism. Planul Roșu de Intervenție a fost ACTIVAT

Un nou accident rutier grav a avut loc miercuri, 29 iunie, pe DN 1A, în localitatea Butimanu, unde, la sosirea echipelor de intervenție au fost identificate 12 persoane rănite. A fost activat planul roșu de intervenție.

„Din primele informaţii, sunt implicate un microbuz şi autoturism, cu posibile victime multiple. Pentru optimizarea acţiunilor de răspuns a fost activat Planul Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Dâmboviţa”, precizează sursa citată.

Elit - Gustul Desăvârșit

La sosirea echipajelor de intervenție au fost identificate 12 persoane rănite, conștiente dintre care una rămasă blocată în microbuz.

Au fost alocate pentru gestionarea evenimentului 9 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, elicopterul SMURD și o autospecială de terapie intensivă mobilă de la ISU București – Ilfov.

De la SAJ Dâmbovița au fost alocate 7 ambulanțe.

Sursa: stiripesurse.ro, infotraficromania.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare