Transportatorii de persoane și mărfuri controlați de polițiștii din Alba – Au fost aplicate 103 amenzi, în valoare de 28.960 de lei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 183 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 291 autovehicule de transport marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat 103 amenzi, în valoare de 28.960 lei.

Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a 7 zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În perioada 26 februarie – 4 martie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 103 abateri contravenționale de la normele legale, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 28.960 lei.

A fost reţinut un permis de conducere şi un certificate de înmatriculare.

Astfel, au fost verificate 291 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 84 de conducători de asemenea vehicule, din care 24 pentru viteză excesivă, 14 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 12 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 183 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate 40 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, din care 4 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 13 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 2 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei