Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Transport ilegal de fructe și legume interceptat de polițiștii din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un șofer din Mediaș a fost depistat în trafic de polițiștii din Alba, în timp ce conducea o autoutilitară radiată din anul 2010, în care transporta cantitatea de 1.623 kg fructe şi legume, a cărei provenienţă nu a putut-o dovedi.

Ieri, 18.09.2013, ora 06.15, agenţi din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Alba,  acţionând în cadrul planului de acţiune „Vatra 2013”, au oprit pentru control, pe DJ 107 C – Vinţu de Jos, o autoutilitară condusă de Claudiu C., de 41 de ani, din municipiul Mediaş, în care se transporta mai multe kilograme de legume şi fructe.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că borderoul de achiziţie a produselor transportate a fost întocmit fictiv, nefiind trecută nici o persoană la rubrica „vânzător”, motiv pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a bărbatului, pentru „efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă, nu este dovedită, în condiţiile legii”, conform articolului 1 litera e, din Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilice”, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 1.623 kg legume şi fructe, in valoare de 2.068 lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a I.P.J. Alba,  poliţiştii au stabilit că autoutilitara figurează ca fiind radiată din circulaţie din anul 2010, fapt pentru care conducătorului auto i s-a  întocmit un dosar penal, în care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.85 alin. 1 OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea