Rămâi conectat

Ştirea zilei

Transfăgărăşanul i-a speriat pe britanici. Jurnaliştii BBC l-au inclus pe lista celor mai periculoase drumuri din lume

Dragoş Suciu

Publicat

în

Transfagarasan, poza de sus de la Balea LacTransfăgărăşanul i-a speriat pe jurnaliştii BBC! Aceştia l-au inclus într-un clasament al celor mai periculoase, dar şi spectaculoase drumuri din lume.

Transfăgărăşanul, despre care jurnaliştii BBC scriu că a primit titlul de ”cel mai bun drum din lume” de la realizatorii ”Top Gear”, este situat pe locul 3 în clasament. ”Construit în anii ’70 ca rută militară, în caz de invazie, Transfăgărăşanul leagă cei mai înalţi munţi din Carpaţii de Sud, Moldoveanu şi Negoiu, la o altitudine de circa 2.034 metri”, scriu jurnaliştii britanici despre Transfăgărăşan.

Pe prima poziţie în clasament se situează Drumul naţional 5 din Madagascar, care are 200 de kilometri şi pe parcursul căruia se află porţiuni cu nisip, cu piatră, dar şi poduri care stau să cadă.

Pe locul doi se află trecătoarea indiană Rohtang, care în traducere înseamnă ”grămadă de cadavre” şi unde anual zeci de oameni mor în urma alunecărilor de teren. Drumul este situat la 4.000 de metri altitudine, în estul munţilor Himalaya, iar în fiecare an echipele care se ocupă cu întreţinerea sa refac traseul cu ajutorul GPS-ului, ”scoţând” astfel drumul de sub zăpadă, conform Gândul.info.

Şoseaua Transfăgărăşan este situata pe Drumul National 7C şi leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România Munţii Făgăraş. Drumul este închis parţial iarna şi primăvara din cauza zăpezii care blochează accesul. Drumul se va deschide în acest an, după 1 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea