Rămâi conectat

Ştirea zilei

Transalpina de Mamut, inaugurată cu promisiuni grele ale primarului Mircea Hava – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

restaurant de lux41Pista de biciclete care traversează Dealul Mamut din Alba Iulia a fost inaugurată astăzi fără tăieri de panglici, șampanie sau momente festive, însă cu promisiunea că orașul Alba Iulia va avea în timp, o pistă care să lege toate zonele importante ale municipiului, la fel ca un oraș european.

Edilul a declarat că și în aceste zile se lucrează la acest proiect și își dorește ca pistele, să fie adiacente trotuarelor, acolo unde este spațiu suficient. Mircea Hava și-a arătat nemulțumirea că pietonii nu respectă semnalizarea obiectivelor.

Oamenii au redescoperit că mersul pe bicicletă este interesant. Mă bucură că nu s-a făcut un lucru în zadar. Sunt persoane de toate vârstele care merg cu bicicleta. Prin programele europene încercăm să arătăm că cu bicicleta se poate face foarte mult. Nu o să ne oprim aici. Aici este o zonă deosebită. Abia aștept să fie plin de oameni, să se simtă bine”, a spus Mircea Hava.

Surse din administrația locală ne-au informat că se lucrează la un proiect de finanțare europeană, prin care se dorește crearea a 37 de kilometri unitari pentru bicicliști, care vor trece și pe lângă râul Mureș.

Pista de bicicliști inaugurată astăzi face legătura dintre două localități ale municipiului Alba Iulia, Micești și Pâclișa, însă nu este asfaltată integral, până la Pâclișa, din cauza unui teren privat. Are două componente, o alee pietonală lată de doi metri și o pista de 3 metri, cu două benzi, delimitate prin linii de marcaj.

Obiectivul are 5,441 kilometri și este dotată cu puncte de popas, locuri de odihnă, rastele de biciclete și spații amenajate cu ansambluri de joacă pentru copii. În zonele periculoase traseul este dotat cu parapeți, și cu semne de circulație, la fel ca orice drum public.

Conform reprezentaților Primăriei Alba Iulia recepția tehnică s-a realizat fără observații ceea ce înseamnă că lucrările s-au efectuat ”ca la carte” și nu mai este nevoie de rectificări. Lucrările de execuție s-au realizat de către S.C. Newamport Compani S.R.L. Bistra, județul Alba, în perioada noiembrie 2011 – iulie 2014.

Amenajarea pistei de bicicliști și a spațiilor de recreere de pe Dealul Mamut s-au realizat în cadrul aceluiași proiect prin care s-a amenajat Parcul Dendrologic ”Dr. Ioan Vlad”, parc care a fost deschis la 1 mai 2014. Valoarea totală a proiectului este de 11.398.022 lei.

[nggallery id=2139]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea