Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Transalpina – cea mai bună șosea de teste auto din Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Transalpina este cea mai bună șosea de teste auto din Europa!

Renault a reușit să ne mai aducă un beneficiu, în afară de vânzările record de mașini Dacia. Astfel, firma franceză a ales ca pistă de încercări a mașinilor la înălțime, Transalpina! Având în vedere că Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, iar traficul nu este chiar așa de mare, prin urmare calitatea drumului este foarte bună.

Până nu de mult toate firmele din Europa își testau mașinile pe o șosea de la granița dintre Portugalia și Spania, dar se pare că Transalpina e mai potrivită pentru astfel de teste la mare înălțime – cota maximă în România este de 2.145 de metri! Iată că deja din 2016 DN 67C este folosit de cei de la Dacia – Renault pentru testele mașinilor la înălțime. Evident că traficul nu este afectat, iar iarna drumul este închis, ceea ce face ca testele pentru anotimpul rece să nu se facă aici.

Turismul începe să se dezvolte pe Transalpina, dacă am avea și o autostradă care să lege vestul și nordul țării de sud și est, cu siguranță că lucrurile ar sta și mai bine. De la Târgu Jiu până la Sebeș în județul Alba avem 148 de kilometri de parcurs pe Transalpina, un traseu de o rară frumusețe, pe care fiecare ar trebui să-l parcurgă cel puțin o dată în viață!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea