Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Traian Nicolae Ursaleș face un apel public către consilierii locali din Meteş să voteze un Buget pentru oameni şi nu unul pentru risipă – ”Nu ai cum parcurge 6.000 km într-o lună în Comuna Meteş!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul judeţean Traian Nicolae Ursaleș, face apel public către cei 11 consilieri locali ai Comunei Meteş, să voteze un Buget pentru nevoile cetăţenilor, şi nu un Buget pentru risipă, aşa cum a fost el gândit de către primarul liberal a Comunei, dl. Opruța Dan Cosmin.

Traian Ursaleș se arătă îngrijorat de faptul că, în anul 2017, la capitolul investiţii au fost prinşi cu 8 miliarde de lei vechi mai puţini decât în anul 2016, în timp ce la capitolul cheltuieli curente şi de personal, suma aproape s-a dublat, faţă de anul trecut.

“Fac un apel public, către toţi cei 11 consilieri locali, indiferent de culoarea politică, să facă amendamente la Bugetul Comunei Meteş, astfel încât să reducă consistent cheltuielile şi să crească suma la investiţii. Este inadmisibil să propui 25.600 lei la cheltuieli cu carburanţii într-un an, atâta timp, cât, în mandatul meu se cheltuiau doar 7.000 lei. La valoarea de 25.600 lei/an, înseamnă 446 l motorină/lună, adică aproximativ 6.000 km într-o lună. Unde se pot face atâţia Km într-o lună? Nu este posibil acest lucru. Un alt aspect este faptul că la capitolul cheltuieli de servicii cu caracter funcţional, a fost prinsă suma de 344.180 lei, plus 201.000 lei la alte cheltuieli de bunuri şi servicii, deci 545.180 lei, faţă de numai 50.000 lei, cât au fost prevăzuţi în anul 2016. Aşadar suma a crescut de cca. 11 ori.  Au rămas de mine cca. 20 miliarde de lei vechi şi totuşi, nu s-a reuşit continuarea proiectelor începute, nici măcar racordurile la apă (pe banii oamenilor). Acum se vrea cheltuirea banilor publici, fără a mai face mari investiţii în comună. Să iei 8 miliarde lei vechi de la investiţii şi să-i pui la cheltuieli curente, înseamnă să vitregeşti comună de cca. 2 km drumuri comunale asfaltate, ceea ce înseamnă că în 4 ani, comuna Meteş va fi vitregită de 8 km drumuri comunale. Asta este politica liberalilor de la Primăria Meteş. Totuşi, eu cred în înţelepciunea tuturor consilierilor locali, de a face amendamente la Buget şi a nu aproba la cheltuieli curente, mai mulţi bani comparativ cu anul 2016”, a declarant Traian Nicolae Ursaleș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea