Rămâi conectat

Actualitate

Trai pe vătrai pentru șomerii din România: bani ”grei” de la stat, dacă nu muncesc

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trai pe vătrai pentru șomerii din România: bani ”grei” de la stat, dacă nu muncesc

Dacă nu ai loc de muncă și nici nu-ți găsești, poți apela la indemnizația de șomaj. Deși ai fi tentat să nu-ți pui mari speranțe în banii primiți de la stat, află că te înșeli în mare măsură, deoarece ajutorul va fi majorat de anul acesta.

Concret, din 2023, șomerii din țara noastră vor primi bani mai mulți de la statul român. Măsura vine pe fondul
inflației agresive ce impune majorarea tuturor tipurilor de venituri, astfel încât oamenii, indiferent de situația în care se află (beneficiari ai ajutorului social, beneficiari ai indemnizațiilor de șomaj sau ai altor forme de asistență), să poată să se bucure cât de cât de un trai decent și să facă față cheltuielilor de bază, cu hrana și locuința.

La baza majorării venitului pentru șomeri stau, din punct de vedere legal, schimbarea modului de calcul al indemnizației, dar și faptul că indicatorul social de referință va crește, acest din urmă aspect generând majorări pentru toate veniturile de tipul asistenței sociale, inclusiv, de exemplu, pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap.

Referitor strict la ISR, acesta influențează în mod direct: indemnizația de șomaj, prima de inserție, subvenția pentru persoane marginalizate, indemnizația lunară plătită mamelor aflate în concediu de creștere a copilului, venitul minim garantat – adică ajutorul social-, indemnizația lunară pentru persoanele cu handicap sau alocația pentru susținerea familiei. Toate aceste forme de sprijin vor fi majorate din primăvară!

„Beneficiile de asistență socială care sunt raportate la ISR sunt: ajutorul social, alocația pentru susținerea familiei, alocația lunară de plasament, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap (adulți și copii), nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului și al indemnizației de acomodare, sprijinul pentru adoptatori și ajutorul pentru refugiați”, explică Ministerul Muncii.

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea