Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Traficul de la Micești la Alba Iulia – un calvar în fiecare dimineață!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traficul de la Micești la Alba Iulia – un calvar în fiecare dimineață!

Traficul din Alba Iulia a devenit un calvar, mai ales la orele dimineții. Potrivit consilierului local independent al municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, distanța de la Micești la Alba Iulia, între orele 7.00 și 8.00 dimineața este parcursă în 40 de minute. ”Consecințele lipsei de viziune urbanistică a administrației locale sunt tot mai apăsătoare pentru albaiulieni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aș dori să vorbesc despre calvarul din fiecare dimineață al celor care vin la muncă, la școală sau la instituții din Alba Iulia dinspre Zlatna, între orele 7.00 și 8.00. Evident că pe toți ajunge să ne plictisească constatarea unor situații, fără a fi găsite soluții la aceste probleme cu care se confruntă albaiulienii. În această săptămână o să solicit răspunsuri oficiale de la Poliția Municipiului Alba Iulia și de la departamente din cadrul Primăriei Alba Iulia cu privire la această situație.

Eu regret faptul că nu stă în puterea mea să rezolv astfel de situații și deocamdată le pot doar semnala, punând astfel presiune pe cei care au obligația să ne ofere răspunsuri clare, dar și să rezolve problemele albaiulienilor. Nu am altă soluție! Am luat legătura cu Serviciul de administrare drumuri și utilități publice, condus de Gabriel Armean, și mi-a comunicat câteva variante de viitor, fără a fi precizat un termen în care se vor realiza acestea.

Cel mai aproape de realizare, obținând avizul departamentului amintit este proiectul privind amenajarea, în zona stadionului, a unui sens giratoriu. Oamenii solicită ca la intrarea în Alba Iulia să fie două benzi, dinspre Zlatna, dar acest lucru nu e posibil. Potrivit Poliției Rutiere, din punct de vedere tehnic acest lucru ar duce la un blocaj și mai mare în trafic, pentru că de la semafoare s-ar strangula circulația, deci nu e o soluție… Pe de altă parte, mai avem trei soluții, dar nici în cazul lor nu avem un termen de realizare.

Este vorba despre un proiect mai amplu demarat de primărie, de modernizare a tramei stradale; lse modernizează strada Alcala de Henares – se va face o variantă paralelă a drumului Alba Iulia – Micești, prin spatele bazinului olimpic; lmodernizarea Bulevardului Muncii, care să facă un unghi de 90 de grade în zona târgului și să iasă pe lângă Vila Elisabeta, să se intersecteze cu str. Alcala de Henares și mai există o soluție: modernizarea străzii Emil Racoviță ar duce la legătura, prin cartierul Orizont, cu zona Micești.

Acestea ar fi variantele de viitor, dar din păcate în prezent nu există o soluție clară”, ne-a declarat Mircea Trifu, consilier local independent al municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea