Traficul de la Micești la Alba Iulia – un calvar în fiecare dimineață!

Traficul de la Micești la Alba Iulia – un calvar în fiecare dimineață!

Traficul din Alba Iulia a devenit un calvar, mai ales la orele dimineții. Potrivit consilierului local independent al municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, distanța de la Micești la Alba Iulia, între orele 7.00 și 8.00 dimineața este parcursă în 40 de minute. ”Consecințele lipsei de viziune urbanistică a administrației locale sunt tot mai apăsătoare pentru albaiulieni.

Aș dori să vorbesc despre calvarul din fiecare dimineață al celor care vin la muncă, la școală sau la instituții din Alba Iulia dinspre Zlatna, între orele 7.00 și 8.00. Evident că pe toți ajunge să ne plictisească constatarea unor situații, fără a fi găsite soluții la aceste probleme cu care se confruntă albaiulienii. În această săptămână o să solicit răspunsuri oficiale de la Poliția Municipiului Alba Iulia și de la departamente din cadrul Primăriei Alba Iulia cu privire la această situație.

Eu regret faptul că nu stă în puterea mea să rezolv astfel de situații și deocamdată le pot doar semnala, punând astfel presiune pe cei care au obligația să ne ofere răspunsuri clare, dar și să rezolve problemele albaiulienilor. Nu am altă soluție! Am luat legătura cu Serviciul de administrare drumuri și utilități publice, condus de Gabriel Armean, și mi-a comunicat câteva variante de viitor, fără a fi precizat un termen în care se vor realiza acestea.

Cel mai aproape de realizare, obținând avizul departamentului amintit este proiectul privind amenajarea, în zona stadionului, a unui sens giratoriu. Oamenii solicită ca la intrarea în Alba Iulia să fie două benzi, dinspre Zlatna, dar acest lucru nu e posibil. Potrivit Poliției Rutiere, din punct de vedere tehnic acest lucru ar duce la un blocaj și mai mare în trafic, pentru că de la semafoare s-ar strangula circulația, deci nu e o soluție… Pe de altă parte, mai avem trei soluții, dar nici în cazul lor nu avem un termen de realizare.

Este vorba despre un proiect mai amplu demarat de primărie, de modernizare a tramei stradale; lse modernizează strada Alcala de Henares – se va face o variantă paralelă a drumului Alba Iulia – Micești, prin spatele bazinului olimpic; lmodernizarea Bulevardului Muncii, care să facă un unghi de 90 de grade în zona târgului și să iasă pe lângă Vila Elisabeta, să se intersecteze cu str. Alcala de Henares și mai există o soluție: modernizarea străzii Emil Racoviță ar duce la legătura, prin cartierul Orizont, cu zona Micești.

Acestea ar fi variantele de viitor, dar din păcate în prezent nu există o soluție clară”, ne-a declarat Mircea Trifu, consilier local independent al municipiului Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

Haules Baules 22 aprilie 2018 at 18:53

Nu vă place transportul in comun? E pentru sărăntoci? Păi în cazul ăsta, multă răbdare, fraților!

Costelis 22 aprilie 2018 at 18:57

Pareri au toți. ..dar nimeni nu face nimic! !Poate dacă ar sta baronul pe acolo! !!

albanezu 22 aprilie 2018 at 19:47

Cel mai simplu ar fi sa se realizeze un pasaj subteran pe Motilor, nu ar fi extrem de costisitor, deasemenea e in regula si cu modernizarea propusa, pentru un drum secundar din Micesti, pe langa fostul canal de irigatii, in Muncii . Orice e bine venit pentru riverani, toate variantele insa costa .

dolfi 22 aprilie 2018 at 20:43

benzi reversibil, ghiolbanilor care administrati drumurile… sau vorbiti cu doctoru’ Oprescu sa va faca autostrazi suspendate…

dolfi 22 aprilie 2018 at 20:43

*reversibile

A10 22 aprilie 2018 at 21:32

Luati masuri de acum ca sa nu se ajunga ca si Florestiul.

Unu 22 aprilie 2018 at 21:46

Cea mai ieftina solutie ar fi sa fie libere ambele benzi dupa semafoare. Si atunci daca s ar merge pe 2 benzi din fata de la semafoare pana la sensul giratoriu de pe horea ar fi totul ok.

Cata 22 aprilie 2018 at 21:50

Cel Mai simplu ar fi să facă banda din mijloc banda reversibila, până la prânz 2 benzi pe intrare in oraș, după pranz 2 benzi pe ieșire… Un semafor rosu/verde deasupra benzii din mijloc n drept cu Kaufland, și unul tot așa, la intrare in Micești dinspre Sard! Ce poate fi așa de complicat???

Marius 22 aprilie 2018 at 23:14

Nu costa ma nimic, totul e sa vrei, salariul primarului, a aparatului din primarie nu costa? In primul rand e vorba de vointa, implicare, raspundere samd. Dpdv a traficului nu are nimeni niciio solutie pentru ca nu ii intereseaza, nu le pasa. Daca in alte orase resedinta de judet e plin de sensuri unice(ex Sibiu), la noi e haos, fiecare merge unde vrea si in ce directie vrea. Nu mai exista implicare nicaieri, traseul de langa parcul dentrologic e lasat in paragina, pista de biciclete crapata, trotuarul cu dale e plin de capcane, de asemenea e plin da pamant iar rigolele nu au fost curatate de la inaugurare. Nu mai vorbesc de pista de biciclete pana la Micesti, e praf si aia, dale iesite, lipsa, ingropate etc. Revenind la trafic, de ex la Casa de Pensii nu e voie nici sa opresti, pe cand vis-a-vis, la service, poti sa stai cu lunile, chiar daca iesirea de pe str. Gh Doja e aproape imposibila in cea mai mare parte a zilei. Suntem singurul oras din Romania cu giratorii tip “musuroi”, o intersectie cu soseaua de centura, pot sa-i zic criminala, tot de pe soseaua de centura din directa Teius-Sebes ti-e aproape imposibil sa intri in oras……….Nu mai departe, va rog sa mergeti la taxe locale si sa vedeti ce mizerie e in jur, scari rupte, pline de mizerie, o intrarea de toata jena.

big daddy 23 aprilie 2018 at 8:52

Da, o solutie cel putin temporara este sa se mai foloseasca si transportul in comun, …… ati observat ca in perioada vacantelor elevilor traficul este redus la jumatate cel putin???? Pai mai lasati-i dragi parinti ( ca sa ma exprim elegant si politicos) pe iubutii vostrii copii sa mearga si cu autobuzul ca nu mor si-o sa vedeti ca se mai descongestioneaza traficul……si este scoala cu clasele I -VIII si-n Micesti din cate stiu, dar se pare ca nu satisface standardele ……

dirijorii 23 aprilie 2018 at 11:44

Dar oare ce se intimpla o zi de zi intre Sebes si Alba Iulia, unde cozile ajung uneori pina la autostrada din Sebes, nu vede nimeni ? Unii atoatestiutori, spun ca incetinesc camioanele la intrarea pe podul peste Mures, dar poate orbul gainii nu ii lasa sa vada ca pe sensul spre Sebes – pe acealsi pod – nu e coada asa de mare. Poate lipseste totusi cate un militian care din cind in cind, sa fluidizeze traficul. Este insa nevoie de un destept care sa repare banda 1 din Partos, pt ca toti circula doar pe banda din mijloc si acolo e inghesuiala mare la intrarea spre Alba Iulia.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...