Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tradiții neobișnuite de Crăciun, pe glob. Ce mănâncă japonezii la cină și care este țara unde oamenii merg pe role la slujba de la biserică

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Tradiții neobișnuite de Crăciun, pe glob. Ce mănâncă japonezii la cină și care este țara unde oamenii merg pe role la slujba de la biserică

Una dintre puținele sărbători marcate pe întreg globul, Crăciunul, este celebrat cu diferite obiceiuri în fiecare colț al pământului, unele dintre fiind chiar puțin neobișnuite pentru noi.

Citește și: Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor lui Moș Crăciun. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul

De la feluri de mâncare ieșite din comun, până la decorațiuni ciudate și ajutoare atipice ale lui Moș Crăciun, toate acestea simbolizează sărbătorile de iarnă în diferite țări și culturi, conform wanderlust.co.uk.

Tot ce își doresc japonezii de Crăciun este….KFC.

Pentru japonezi, cina tradițională de Crăciun este Kentucky Fried Chicken. Cu alte cuvinte, dacă vrei să mănânci la KFC de Crăciun, în Japonia, trebuie să îți faci rezervare, iar dacă îți aduci aminte pe ultima sută de metri, cu siguranță nu vei găsi mese libere. Puiul este servit în ambalaje speciale de sărbători și se pot face comenzi din timp pentru livrare la domiciliu.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi

Norvegienii își ascund măturile

Norvegienii cred că în Ajunul Crăciunului sosesc spiritele rele și vrăjitoarele, drept urmare își ascund măturile înainte de a merge la culcare.

Pe role în drum spre biserică

În săptămâna anterioară Crăciunului, venezuelenii participă zilnic la o slujbă numită Misa de Aguinaldo. În Caracas (capitala Venezuelei) oamenii obișnuiesc să meargă la biserică pe role. Fenomenul este de amploare, astfel că multe străzi din capitală sunt închise pentru mașini până la ora 8 dimineața, astfel încât să fie sigure pentru credincioșii care merg la slujbă pe role.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Groenlanda – o cină de Crăciun pe care nu o vei uita

Băieții din Groenlanda trebuie să mănânce, la propriu, carne descompusă de Crăciun. Preparatul este făcut din piele crudă de balenă cu puțină grăsime, cu auk (o pasăre mică arctică), iar apoi se înfășoară în piele de focă și se îngroapă timp de câteva luni. Este scoasă de Crăciun și mâncată de băieți.

Pânze de păianjen în Ucraina

Pe lângă ornamentele clasice pentru brad pe care le folosim cu toții, în Ucraina se pun păianjeni și pânze de păianjen (artificiale) în brad. Tradiția își are originea dintr-o poveste veche conform căreia o femeie săracă care nu avea bani de decorațiuni a descoperit în dimineața de Crăciun că un păianjen îi împodobise bradul cu o pânză spectaculoasă și strălucitoare.

Ajutorul lui Moș Crăciun – o vrăjitoare bătrână

În Italia există o poveste conform căreia o vrăjitoare bătrână, pe nume La Befana, îl ajută pe Moș Crăciun să aducă cadouri tuturor copiilor care au fost cuminți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea