Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Curtea de Apel Alba Iulia îi menţine după gratii pe toţi cei 64 de inculpaţi din dosarul „Trabucul lui Moş Crăciun”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat recursurile inculpaţilor din dosarul „Trabucul lui Moş Crăciun” împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 14 martie 2012 prin care a fost menţinută măsura arestării preventive pentru 64 de inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv în acest dosar.

Instanţa albaiuliană a respins joi, 22 martie, recursul inculpaţilor. Potrivit purtătorului de cuvânt Cosmin Muntean hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă astfel încât cei 64 de inculpaţi vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Inculpaţii, acuzaţi că au făcut parte din mai multe grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova, au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara în 12 martie 2012 prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 27 decembrie 2011, recursurile formulate de inculpaţi împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara din 19 decembrie 2011 prin care au fost admise propunerile de arestare preventivă pentru 67 de inculpaţi.

Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cei 62 de inculpaţi reţinuţi în 19.12.2011, în timp ce pentru cei 5 inculpaţi care nu au fost găsiţi au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile începând cu data prinderii lor.

Inculpaţii sunt cetăţeni români ce provin majoritatea din judeţele Hunedoara, Arad, Suceava, Timiş, Mureş, dar şi din Dolj, Maramureş, Caraş Severin şi Sibiu. Printre arestaţi se află şi un cetăţean turc cu domiciliul în Vâlcea.

Prejudiciul estimat de anchetatori până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

EDUCAȚIA ÎN EURO-PA!

Ziarul Unirea

Publicat

în

EDUCAȚIA ÎN EURO-PA! Corupția în sistemul de învățământ: Profesorii universitari și cadrele didactice sunt implicate în acte de corupție, cerând mită pentru promovarea examenelor. Există o rețea întreagă de fabrici de diplome și comerț cu lucrări de disertație. Lipsa performanței în învățământul superior: Nicio universitate din România nu se clasează în top 500 la nivel mondial. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea