Rămâi conectat

Curier Județean

Torentul Meledvechi se revarsă la Bucerdea Grânoasă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Azi, 5 august, în comuna Bucerdea Grânoasă va avea loc un exerciţiu de alarmare publică în cadrul căruia se va simula producerea unor inundaţii ca urmare a revărsării teorentului Meledvechi. La acest exerciţiu vor participa  Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Comitetul Local şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bucerdea Grânoasă. În scenariul exerciţiului s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de inundaţii (ploi abundente, cu cantităţi de apă ce vor depăşi 35-45 l/mp).
Exerciţiul are drept scop antrenarea Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă, a personalului Centrului operativ cu activitate temporară pentru transmiterea mesajelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare; verificarea aplicabilităţii schemei organizării – avertizării şi alarmării populaţiei şi a unor măsuri prevăzute în planurile specifice; verificarea funcţionării echipamentelor de înştiinţare şi alarmare şi a audibilităţii mijloacelor  de alarmare pe teritoriul unităţii administrativ – teritoriale; perfecţionarea deprinderilor de conducere şi de aplicare a măsurilor prevăzute în documentele operative; asigurarea cunoaşterii de către populaţie a semnalelor de alarmare şi a regulilor de comportare pe timpul introducerii acestora. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea