Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Topul primelor 10 pensii în județul Alba. Bătrânețe de lux pentru magistrați

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa Județeană de Pensii Alba a furnizat, la cerere, topul primelor 10 pensii în județul Alba și domeniile în care au activat cei care le primesc. Astfel, după cum judecator-justitieera de așteptat, primii 10, care beneficiază de pensii speciale, au fost magistrați – judecători sau procurori. Cea mai mare pensie în județul Alba este în cuantum de 12.812 de lei.

Topul celor mai mari pensii în județul Alba:

12.812 de lei – magistrat

12.569 de lei – magistrat

12.480 de lei – magistrat

12.198 de lei – magistrat

12.051 de lei – magistrat

11.569 de lei – magistrat

11.533 de lei – magistrat

11.171 de lei – magistrat

10.660 de lei – magistrat

10.419 de lei – magistrat

Din păcate, reprezentanții Casei Județene de Pensii Alba nu ne-au putut furniza ce era mai interesant – numele pensionarilor de lux, acestea fiind informații confidențiale.

În România, există încă pensii de 1 leu, suplimentate forțat printr-o indemnizație de completare până la valoarea pensiei minime de 400 de lei. Pensia medie lunară este 892 de lei.

La nivelul județului Alba numărul celor care au un loc de muncă este sensibil egal cu cel al pensionarilor. Mai exact, la sfârșitul lunii octombrie 2015, erau înregistrați oficial 82.561 de salariați și 84.782 de pensionari de asigurări sociale de stat.

Pensia medie în județul Alba, calculată pentru trimestrul III din 2015, a fost de 874 de lei, înregistrând o creștere cu aproape 40 de lei față de aceași perioadă din 2014.

La nivel național, numărul pensionarilor a ajuns, în luna august, la aproape cinci milioane şi jumătate. Din această cauză, susţinerea lor de la bugetul de stat devine din ce în ce mai dificilă. Cei mai mulţi pensionari din România, peste cinci milioane, au pensii sub 1.000 de lei.

Pensia pentru limită de vârstă este principala categorie de pensie acordată în sistemul de stat, iar pentru a o obţine cetăţenii trebuie să îndeplinească două condiţii de bază. Este vorba despre atingerea vârstei standard de pensionare şi efectuarea stagiului minim de cotizare.

În momentul de faţă, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, în timp ce stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, indiferent de sex.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea