Toma Petcu, la Alba Iulia: Companiile de la Ministerul Energiei au suficiente rezerve să plătească dividendele speciale. La fel și Transelectrica

Paul Voicu - Primar 2020

Companiile subordonate Ministerului Energiei au suficiente rezerve financiare să plătească dividendele speciale, iar planurile de investiții nu sunt afectate, a spus, sâmbătă, la Alba Iulia, ministrul Toma Petcu.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă sunt afectate planurile de investiții de la companiile care trebuie să plătească dividende în avans, ministrul Energiei, Toma Petcu, a răspuns că cele de la ministerul pe care îl conduce au suficiente rezerve.   

ELIT

”Companiile care sunt la ministerul Energiei, credeți-mă că au rezerve suficiente financiare pentru a da aceste dividende, care ele, repet, au fost stabilite în luna februarie prin ordonanța 29. Am așteptat șase luni să vedem cum își realizează gradul de investiții și atunci când am realizat că el nu se duce, nu la 100%, probabil nici la 80%, am considerat că este momentul oportun ca ele să facă aceste virări către acționari”, a spus Toma Petcu.

De asemenea, ministrul Energiei a spus că nici Transelectrica, care se află în subordinea Ministerului Economiei, nu are probleme privind acoperirea acestor dividende.

Mihail David - 2020

”Din discuțiile pe care le am cu conducerea Transelectrica, am înțeles că ei au spus că pot să-și acopere acel dividend special. Acel dividend special a fost acordat în baza unei ordonanțe dată din luna februarie. La companiile pe care Ministerul Energiei le administrează, am stabilit în felul următor, dom-le nu dăm niciun dividend special în luna februarie, martie, aprilie, mai, ci vreau să văd evoluția nivelului de investiții asumate prin buget de fiecare companie, să o analizăm și noi la opt luni de zile să vedem cât de bine stăm și cât realizăm din ea. Când am văzut că companiile care sunt în portofoliul Ministerului Energiei au un nivel de realizare a investițiilor de 30, 40, maxim 50%, este foarte clar că diferența de bani nu ar putut fi utilizată până la sfârșitul anului (…) Legat punctual de Transelectrica, eu am vorbit cu doamna director Popescu și dumneaei a spus că din punctul ei de vedere, planul de investiții nu este pus în pericol în niciun fel din cauza livrării acestui dividend special”, a spus Toma Petcu.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...