Rămâi conectat

Politică Administrație

Toma Petcu, la Alba Iulia: Companiile de la Ministerul Energiei au suficiente rezerve să plătească dividendele speciale. La fel și Transelectrica

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Companiile subordonate Ministerului Energiei au suficiente rezerve financiare să plătească dividendele speciale, iar planurile de investiții nu sunt afectate, a spus, sâmbătă, la Alba Iulia, ministrul Toma Petcu.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă sunt afectate planurile de investiții de la companiile care trebuie să plătească dividende în avans, ministrul Energiei, Toma Petcu, a răspuns că cele de la ministerul pe care îl conduce au suficiente rezerve.   

”Companiile care sunt la ministerul Energiei, credeți-mă că au rezerve suficiente financiare pentru a da aceste dividende, care ele, repet, au fost stabilite în luna februarie prin ordonanța 29. Am așteptat șase luni să vedem cum își realizează gradul de investiții și atunci când am realizat că el nu se duce, nu la 100%, probabil nici la 80%, am considerat că este momentul oportun ca ele să facă aceste virări către acționari”, a spus Toma Petcu.

De asemenea, ministrul Energiei a spus că nici Transelectrica, care se află în subordinea Ministerului Economiei, nu are probleme privind acoperirea acestor dividende.

”Din discuțiile pe care le am cu conducerea Transelectrica, am înțeles că ei au spus că pot să-și acopere acel dividend special. Acel dividend special a fost acordat în baza unei ordonanțe dată din luna februarie. La companiile pe care Ministerul Energiei le administrează, am stabilit în felul următor, dom-le nu dăm niciun dividend special în luna februarie, martie, aprilie, mai, ci vreau să văd evoluția nivelului de investiții asumate prin buget de fiecare companie, să o analizăm și noi la opt luni de zile să vedem cât de bine stăm și cât realizăm din ea. Când am văzut că companiile care sunt în portofoliul Ministerului Energiei au un nivel de realizare a investițiilor de 30, 40, maxim 50%, este foarte clar că diferența de bani nu ar putut fi utilizată până la sfârșitul anului (…) Legat punctual de Transelectrica, eu am vorbit cu doamna director Popescu și dumneaei a spus că din punctul ei de vedere, planul de investiții nu este pus în pericol în niciun fel din cauza livrării acestui dividend special”, a spus Toma Petcu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea