Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Toate școlile și grădinițele ar putea fi ÎNCHISE începând de mâine, până pe 21 aprilie, din cauza coronavirusului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Toate școlile și grădinițele ar putea fi ÎNCHISE începând de mâine, până pe 21 aprilie, din cauza coronavirusului

Surse din cadrul Ministerului Sănătății au declarat pentru presă că autoritățile iau în calcul varianta închiderii școlilor și grădinițelor, din întreaga țară începând de mâine, până pe data de 21 aprilie. Decizia finală urmează să fie dată de Victor Costache, șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și premierului interimar Ludovic Orban.

În acest moment este analizată această măsură, urmând ca o hotărâre să fie anunțată în jurul ore 16.00.

Potrivit Hotnews, Victor Costache și Raed Arafat înclină spre o decizie de închidere a școlilor și grădinițelor din toată țara, din cauza amenințării coronavirusului. Raed Arafat chiar recomandă oficial măsura într-un document aflat pe masa oficialilor care vor lua decizia.

Întrebat despre eventuala închidere a școlilor din cauza coronavirusului, Orban a declarat că măsura este în analiză: „Măsura lipsește elevii de posibilitatea de a primi toate informațiile. Este o măsură care trebuie pregătită. Ce fac copiii care nu se duc la școală? Există bunici peste tot care pot sta cu ei?”, a afirmat Ludovic Orban.

Surse din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă declaraseră, mai devreme în cursul zilei de luni, pentru Hotnews.ro că Ministerul Educației a propus închiderea școlilor încă de duminică, dar acest lucru nu a fost votat de jumătate plus unu astfel încât să fie luată decizia închiderii tuturor școlilor din România. Aceleași surse au mai spus că pentru întâlnirea de luni de la ora 16:00, Ministerul Educației va propune din nou suspendarea cursurilor în școlile și grădinițele din România.

Documentul de lucru al „Grupului de suport tehnico-știintific”, un draft în acest moment, neaprobat deocamdată, a fost dat publicității, este semnat de Raed Arafat și propune închiderea școlilor și grădinițelor de mâine până pe 21 aprilie. Ședința în care urmează să fie luată decizia este în curs.

Draftul Hotărârii nr. 8 din 09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României:

„În temeiul art. 8^2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu Hotărârea nr. 3 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), Grupul de suport tehnico – științific funcționează ca organism de suport tehnic al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), sens în care hotărârile acestuia sunt supuse spre aprobate CNSSU.

În data de 09.03.2020, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ședința Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, în completarea măsurilor dispuse prin hotărârile anterioare ale Grupului, raportat la evoluția răspândirii infecțiilor cu COVID 19 pe teritoriul României.

Surse: Hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea