Rămâi conectat

Ştirea zilei

Toate restaurantele se vor DESCHIDE de la 1 septembrie. Se vor aplica măsuri de distanțare fizică iar unele mese vor fi lăsate libere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform ultimelor informații, spațiile închise din restaurante se vor redeschide de la 1 septembrie în anumite condiții, potrivit reprezentanților HoReCa, care au participat la discuții cu Guvernul și premierul Ludovic Orban.

Aceștia spun că vor fi aplicate restricții, printre care distanțarea fizică iar unele mese vor fi lăsate libere.

De asemenea, persoanele care intră în restaurant vor trebui să poarte mască.

„La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor.

A fost și domnul ministru Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, pentru că situația HoReCa este o situație complexă. Cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, în anumite condiții. Așteptăm decizia CNSU de mâine și care dintre propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului.

Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării. În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul.

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în restaurante și activitatea HoReCa, cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru acei operatori care nu respectă aceste reguli”, a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA.

Acesta a afirmat că se va purta mască în condiții aplicate la nivel european.

„În orice restaurant din Europa te duci astăzi găsești restaurantele la interior deschise iar la orice restaurant te duci intri cu masca pe figură. Orice spațiu închis presupune masca pe figură, până te așezi la masă, într-un număr limitat, fie că avem de a face cu un număr de membri ai familiei, fie că ai de-a face cu alt număr, când vorbești de persoane independente.

La masă nu vei sta cu masca. Când te ridici de la masă și vrei să te duci spre exteriorul restaurantului – terasă, toalete sau în altă direcție, către altă mască – va trebui să porți mască”, a mai spus Petrescu.

Președintele HORA a precizat că reprezentanții industriei ospitalității au solicitat să fie 6 persoane la o masă, dar că s-a vehiculat și numărul de 4 persoane.

„Este important să se știe că este un număr limitat”, a adăugat antreprenorul.

În ceea ce privește orarul de funcționare, vor fi restricții, potrivit lui Petrescu.

„Vor putea fi relaxate în funcție de rezultatele epidemiologice”, a explicat el.

„În prima fază, restaurantele vor funcționa fără aer condiționat, pentru că este foarte important să adresăm reguli care să pună în siguranță clientul nostru. În funcție de evoluția epidemiologică, vom putea lua alte măsuri”, a declarat Dragoș Petrescu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea