Toate incendiile de vegetație din Alba au fost lichidate de pompierii ISU „Unirea”: Ce sancțiuni riscă cei care dau foc resturilor vegetale fără acceptul autorităților

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Toate incendiile de vegetație uscată și litieră de pădure izbucnite în data de 08 aprilie, au fost lichidate de către pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al județului Alba.

Suprafețele afectate:

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Lupșa – aprox. 32ha litieră de pădure și vegetație uscată;
Sălciua- aprox. 40ha vegetație uscată;
Pâclișa-aprox. 3ha vegetație uscată.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Reamintim faptul ca în misiunile de localizare și stingere a incendiilor au intervenit peste 10 ASAS, încadrate cu peste 30 de subofițeri ISU și peste 40 de persoane din cadrul serviciilor voluntar profesioniste.

De asemenea, nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – APIA va aplica sancțiuni care ajung până la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru deținătorii terenurilor igienizate prin incendierea vegetației uscate și care nu au obținut acceptul autorităților.

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba va aplica amenzi în valoare de 3000-6000 lei persoanelor fizice şi 25000-50000 lei persoanelor juridice.

Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională, astfel: 1000 – 2500 lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

Rusinea 13 aprilie 2020 at 13:35

In Sebes a mai existat un incendiu ! Stiati ?

Comentariile sunt oprite