Rămâi conectat

Curier Județean

”Toamna se numără… bostanii” la Școala Primară din Hăpria: Concurs de dovleci sculptați, omuleți din legume și peisaje de toamnă realizate de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

hapriaElevii de la Şcoala Primară din Hăpria, comuna Ciugud, au aşteptat cu mare nerăbdare sosirea toamnei. Aceste lucru se datorează şi faptului că toamna este anotimpul unei activităţi a şcolii care a ajuns la ediţia a X-a: „Toamna se numără… bostanii”. Activitatea coordonată de prof. Sorina Mărginean de la Școala Primară Hăpria s-a desfășurat anul acesta în parteneriat cu Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia prin prof. Muntean Virginia și prof. Simona Vintilă de la Școala Primară Oarda de Jos.

Sărbătoarea a avut loc în data de 30 octombrie 2015 şi s-a desfăşurat în incinta şcolii din Hăpria. Pregătirile au început cu mult timp în urmă: elevii au pictat, au colorat, au lipit, au cusut şi au construit tot felul de minunăţii: fructe, legume din hărtie, carton sau plastilină, peisaje de toamnă, omuleţi din legume. Toate desenele, machetele sau colajele realizate au împodobit holurile școlii și sălile de clasă. Un plus de noutate în acest an a fost întâlnirea directă dintre elevii Școlii Primare din Hăpria și elevii de la Școala Primară Oarda de Jos.

Cel mai important punct în desfăşurarea activităţii l-a constituit concursul BOSTANILOR. Fiecare elev a ales şi a adus în faţa juriului bostanul său, apoi a prezentat povestea acestuia. Juriul, format din părinţi ai elevilor, a ales dintre toţi bostanii, pe cel mai interesant atât din punct de vedere al modului în care a fost realizat, dar şi al modului în care a fost prezentat. De asemenea, elevii au recitat poezii despre toamnă și au dat citire compunerilor scrise de ei pe această temă. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea