Toamna îşi intră în drepturi: Ploi și vreme rece în weekend, în majoritatea regiunilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un nou episod de vreme severă va pune stăpânire pe România. Se va răci accentuat, apar ploile, iar vântul va bate cu putere, amplificând senzaţia de frig. Fenomenele sunt provocate de un val de aer rece care ajunge în ţara noastră.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, 18 septembrie, vremea se va răci faţă de ziua anterioară, accentuat chiar în jumătatea de nord a ţării, urmând astfel a se înregistra valori termice în general în jurul celor normale.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi, ziua local la munte-în special în zona Carpaţilor Meridionali şi pe arii mai restrânse cu o probabilitate mai mare în centrul ţării, iar începând din orele serii pe suprafeţe mici în sudul teritoriului.

Local şi temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, viteze mai mari la rafală urmând însă a se înregistra, pe arii restrânse în cele sud-estice şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi în jurul a 25 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 4 şi 14 grade.

Vremea va fi în general frumoasă, sâmbătă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, exceptând în primele ore ale intervalului regiunile sudice unde vor fi înnorări şi izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări ziua în estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 24 de grade, iar cele minime în general între 6 şi 14 grade.

Conform prognozei ANM până pe 12 octombrie, toamna îşi intră în drepturi. Se anunţă ploi şi vreme rece în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 21.09.2020 – 28.09.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai coborâte în regiunile centrale şi nordice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 05.10.2020 – 12.10.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general deficitare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419