Rămâi conectat

Politică Administrație

TNL Alba colectează cărți în limba română în cadrul proiectului “Suntem români, citim româneşte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

La începutul acestui an Tineretul Național Liberal a lansat proiectul “Suntem români, citim româneşte”, prin care vrea să răspundă nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării de păstrare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale.

Afis.TNL

Scopul principal este acela de a colecta cărți scrise în limba română (circa 250000 de volume), cărți pe care tinerii liberali să le trimită, ulterior, peste hotare la diverse comunități românești pentru realizarea a minim 10 biblioteci cu fond de carte românească. Astfel, prin acest proiect se dorește trezirea interesului tinerilor şi copiilor care trăiesc în comunităţile de români din afara ţării pentru limba şi cultura din România, punându-le la dispoziţie, gratuit, cărţi în limba natală.

TNL Alba a înțeles importanța acestui demers și s-a implicat încă de la început în implementarea acestui proiect. Iar aceasta și pentru că în cadrul TNL Alba astfel de acțiuni nu sunt o noutate, tinerii liberali realizând în anii anteriori colecte de cărți, pe care le-au donat unor biblioteci publice, mai ales din zona rurală. Astfel, pe parcursul acestei veri se va continua campania de popularizare a proiectului “Suntem români, citim româneşte” și, în paralel, se vor încheia noi parteneriate cu organizaţii din societatea civilă, edituri, biblioteci, persoane fizice și juridice care doresc să contribuie la colecta de cărți.

Oricine dorește să sprijine acest proiect poate să depună cărțile pe care vrea să le doneze, la sediul PNL Alba, din Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu nr. 28, unde va funcționa punctul de colectare a cărților. De asemenea, în câteva localități din județ se vor amplasa corturi unde tinerii liberali vor putea primi cărți pentru colectă, de la cei care doresc să le doneze. Colecta se va desfășura până în luna august, iar TNL Alba îi îndeamnă pe toți cei care știu cât de importantă este cartea pentru păstrarea ființei naționale a unui popor să nu uite de o vorbă veche care spune: “Nu vă debarasați de cărți, ci oferiți-le și altora care au nevoie de cărțile care v-au ajutat să fiți mai buni și mai înțelepți”.

 

Prof. Adrian SIMION,

Coordonator T Comunică – TNL Alba

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea