Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Titularizare 2023: Examenul ar putea să nu se mai organizeze! Textul proiectului de ordonanță pentru economii la buget „este foarte ambiguu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Titularizare 2023: Examenul ar putea să nu se mai organizeze! Textul proiectului de ordonanță pentru economii la buget „este foarte ambiguu”

Concursul național de Titularizare 2023 ar putea să nu se mai organizeze, având în vedere prevederile proiectului de ordonanță de urgență pentru economii la buget, după cum a declarat pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”: „Textul ordonanței este foarte ambiguu”.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022

Săptămâna trecută, G4Media a scris în exclusivitate că, potrivit proiectului de ordonanță, vor fi oprite angajările la stat, vor fi înghețate salariile, achizițiile de mașini și mobilă vor fi interzise.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Textul ordonanței este foarte ambiguu, face referire la toate domeniile de activitate bugetare. Și asta ar însemna să nu mai poți organiza concursul de titularizare”, a precizat Marius Nistor.

Edupedu.ro: Referitor la proiectul de ordonanță de urgență pentru economii la buget, există posibilitatea să nu mai fie organizat concursul național de titularizare?

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

Marius Nistor: „La asta ar conduce, pentru că textul ordonanței este foarte ambiguu, face referire la toate domeniile de activitate bugetare. Și asta ar însemna să nu mai poți organiza concursul de titularizare. Sunt niște efecte cumulate: pe de o parte, prin blocarea ocupării posturilor vacante; pe de altă parte, prin înghețarea cheltuielilor din 2023 la nivelul anului 2022. (…) Pe actualul proiect există șansa să ne întâmple așa ceva.”

Iată ce prevede proiectul de ordonanță de urgență:

Art. IV – (1) În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din:

a) instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare;

b) instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.”

Ce este Titularizarea

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Potrivit calendarului oficial, profesorii sau viitoarele cadre didactice ar trebui să se înscrie la concursul național de Titularizare 2023 în perioada 8-17 mai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea