Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tipuri de cuiere hol și care este mai bun (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Holul de la intrare este o încăpere foarte importantă, care, încă de la intrare, poate spune multe despre casa ta. Interiorul holului poate fi orice: modest sau, dimpotrivă, luxos. Dar ar trebui să fie întotdeauna cât mai confortabil posibil.

Ar trebui să existe o mică zonă în care să te poți așeza confortabil pentru a te descalța, unde să poți pune cheile sau geanta, pălăria sau eșarfa și, cel mai important, să-ți agăți hainele.

Cuierul de hol joacă un rol foarte important, creând condițiile necesare nu numai pentru tine, ci și pentru toți ceilalți membri ai familiei și oaspeți.

Prin urmare, alegerea de cuiere hol ar trebui abordată cu mai multă responsabilitate decât pare la prima vedere. Vom lua în considerare câteva reguli de bază pentru alegerea de cuiere hol și principalele lor tipuri: perete, podea și alte modele.

Înainte de a achiziționa un cuier hol, trebuie să decizi unde vrei să îl amplasezi și în ce măsură ar trebui să fie funcțional. Primul parametru depinde în mod direct de dimensiunea camerei. Dacă ai norocul de a fi proprietarul unui hol de intrare spațios, atunci nu există restricții pentru ce tip de cuiere hol să alegi. Poți alege orice model doriți. Pentru coridoarele mici și înguste este este preferabil să se aleagă metode de amplasare mai compacte, astfel încât cuierul să nu ocupe mult spațiu și să nu interfereze cu libera circulație de-a lungul coridorului.

Cuiere hol de perete

Acestea sunt unul dintre cele mai populare tipuri de cuiere hol din prezent. Acestea sunt cârlige separate care pot fi aranjate în orice mod: în diagonală, eșalonat sau liniar. Sau un panou cu cârlige, care, la rândul său, este atașat la perete. Un astfel de cuier este foarte compact și îți permite să plasezi o cantitate suficientă de haine, nu ocupă spațiu pe podea și are un cost mic. Aceasta este una dintre cele mai reușite opțiuni pentru holurile de dimensiuni modeste.

Unele modele pot fi echipate suplimentar cu:

  • Oglindă;
  • Umerașe, ceea ce face ca depozitarea hainelor să fie mai delicată și mai atentă;
  • Rafturi pentru pălării sau obiecte mici;
  • Un loc pentru a depozita umbrelele;
  • Suport pentru pantofi;
  • bancă cu un suport de pantofi sub ea.

Cuier hol de podea cu cârlige

Designul său este un cuier de podea cu cârlige la diferite înălțimi. Varietatea modelelor este uluitoare, de la cele mai simple, care se găsesc adesea în cafenelele mici, până la adevărate opere de artă care devin punctul culminant al întregii încăperi.

Avantajele acestor cuiere hol sunt:

  • Lipsa de instalare și de mobilitate. Este suficient să pui cuierul pe podea și să-l utilizezi. Dacă este necesar, acesta poate fi ușor mutat. În unele cazuri, sunt prevăzute chiar și roți speciale pentru acest lucru;
  • Acest design îți permite să atârni lucrurile lungi și să le păstrezi ordonate;
  • Partea superioară a cuierului este utilizată pentru plasarea pălăriilor, ceea ce nu necesită rafturi suplimentare și păstrează aspectul estetic al modelului.

Dezavantajele pot include:

  • Deoarece lucrurile sunt aranjate în cerc, cuierul trebuie să fie la o distanță suficientă de pereți pentru a asigura ușurința utilizării. În acest caz, va ocupa o suprafață decentă, ceea ce reprezintă o opțiune complet nepotrivită pentru camerele mici;
  • Dacă încărcătura este neuniformă, există posibilitatea de răsturnare;
  • Acces dificil la lucruri. La multe modele, cârligele sunt dispuse pe un rând dublu: un cârlig mic în partea de sus și un pic mai multe dedesubt. Pentru a lua un lucru care se află la nivelul inferior, trebuie să îl îndepărtezi pe cel superior.

Cuiere hol de tavan

Un astfel de model este rareori utilizat din cauza complexității instalației. În plus, în cazul în care ai instalat deja rafturi, instalarea unui cuier poate fi destul de dificilă sau nerealistă. O excepție va fi opțiunea atunci când aceasta este furnizată anterior. De multe ori cuier de tavan constituie o singură bară orizontală, sau mai multe benzi paralele care sunt atașate la placa de tavan cu șuruburi de încredere.

Acesta are totuși câteva avantaje, precum:

  • Ocupă o suprafață foarte modestă, care, fără îndoială, va fi apreciată de proprietarii de holuri mici;
  • Lucrurile sunt atârnate pe umerașe, ceea ce face ca depozitarea sa să fie mai compactă și mai atentă;
  • Arată foarte neobișnuit, contribuind la sublinierea individualității interiorului.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea