Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Tinerii şi adulţii din parohia Tibru, județul Alba, susţin activitatea socială a Bisericii – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, un grup de 25 de tineri şi adulţi din parohia Tibru, Protopopiatul Alba Iulia, au efectuat o vizită la aşezămintele sociale de la mănăstirea Dumbrava. Acţiunea este o încununare a unui proiect social demarat în parohie la începutul Postului Mare, prin care credincioşii au fost provocaţi să fie sensibili la nevoile celor fară familie.

parohie03În duminica dinaintea începerii Postului Mare, părintele paroh ajutat de tinerii parohiei, au proiectat în biserică un documentar despre serviciile de asistenţă socială ale Bisericii, căruia i s-a alăturat îndemnul de a identifica un asezământ social care să fie vizitat şi sprijinit, în perioada postului. Dacă până acum se făceau colecte în parohie şi apoi se trimiteau bunurile către anumite centre sociale, de data aceasta s-a dorit ceva mai mult în sensul de a te şi vedea şi interacţiona cu cel căruia îi dăruieşti. În acest sens fiecare enoriaş a fost îndemnat să se debaraseze de îmbrăcămintea, încălţămintea şi alte bunuri care sunt aşezate de bună vreme prin dulapuri sau magazii şi să le dăruiască celor care au nevoie, având în minte cuvintele Mântuitorului, care ne îndeamnă „să ne facem comori în cer unde moliile şi rugina nu le strică” şi parafrazându-l pe Sf. Vasile cel Mare să ştie că bunurile care stau depozitate şi nu le folosim zilnic, nu sunt ale noastre ci ale săracilor. Un punct important în cadrul acestui proiect a fost sensibilizarea copiilor să fie filantropi şi să-şi dăruiască jucăriile altor copii care nu au părinţi să le dăruiască o jucărie ori de cîte ori îşi doresc.

parohie02În acest sens la data mai sus menţionată o delegaţie a parohiei a transportat la Dumbrava bunurile colectate şi le-a dăruit aşezămintelor sociale ale mănăstirii. Următoarea parte a vizitei a constat dintr-o activitate de socializare cu copiii şi tinerii instituţionalizaţi la Dumbrava în cadrul căreia tinerii din Tibru au jucat fotbal cu cei din aşezămintele sociale, iar adulţii au interacţionat cu copiii asistaţi în aceste aşezăminte.

„Acţiunea se doreşte să fie un exemplu de „bune practici” pentru toţi creştinii, conştientizând că doar prin astfel de mici gesturi vom face exerciţii concrete pentru împlinirea marii porunci a iubirii „să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi”.  (V.N.)

Paroh,

Pr. Tudor Man


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale La Târgul de cArte Alba Transilvana, care are loc pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia participă și caricaturistul brăilean Costel Pătrășcanu. Expoziția sta constă în desene pline de umor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea