Rămâi conectat

Politică Administrație

Tinerii liberali din Alba Iulia la Școala Liberală de Economie Friedrich Hayek

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2013, a avut loc la Sinaia prima ediție a Școlii Liberale de Economie „Friedrich Hayek”, eveniment organizat de Cluburile Studențești Liberale (CSL).

Potrivit unui comunicat remis presei de PNL Alba Iulia, “la această ediție, care a avut tema „Liberalism și antreprenoriat”, au susținut prelegeri numeroși lideri ai Partidului Național Liberal (Relu Fenechiu, vicepreședinte PNL, Alina Gorghiu, deputat, Cristian David, Ministru delegat pentru românii de pretutindeni, Lucia Varga, Ministru delegat pentru Ape și Păduri ș.a.). Printre temele abordate în cadrul sesiunilor de comunicări amintim: „Antreprenorul și antreprenoriatul”, „Planul de afaceri”, „Comunicare și branding”, „Medierea în afaceri”, „Comunicarea în cadrul organizației economice”, „Antreprenorul și antreprenoriatul”, „Rolul antreprenorilor în economia locală” etc.

Duminica, 3 noiembrie, după terminarea cursurilor Școlii Liberale de Economie, toți participanții au fost prezenți la evenimentul „România pentru mediul de afaceri”, care a avut loc la cazinoul din Sinaia și care la care au participat circa 400 de oameni de afaceri din România. Evenimentul, organizat de Tineretul Național Liberal (TNL), s-a bucurat de prezența președintelui PNL, Crin Antonescu, acesta fiind însoțit și de Eduard Hellvig, secretar general PNL.

La eveniment au participat și tineri liberali din Alba Iulia: Marius Crișan (președinte al CSL Alba și membru în Biroul Național CSL), Marius Maxa (vicepreședinte al CSL Alba), Paul Cocoș (membru CSL Alba), Florin Dan (vicepreședinte TNL Alba) și Adrian Simion (purtător de cuvânt al PNL Alba).”

Acesta din urmă a oferit și câteva detalii despre eveniment: „Evenimentul de la Sinaia s-a înscris în linia școlilor politice și economice pe care structurile de tineret din cadrul Partidului Național Liberal le organizează pentru tinerii membri și simpatizanți ai PNL și s-a bazat pe ideea de a crea o nouă oportunitate de afirmare pentru tinerii liberali cu formare profesională în aria economică. În cadrul cursurilor s-a arătat că dezvoltarea economică, bazată pe principiile pieței libere și a restrângerii rolului statului în economie, reprezintă esența liberalismului. De altfel, Partidul Național Liberal a avut întotdeauna ca direcție strategică dezvoltarea economică, alături de susținerea intereselor naționale. Încă de la înființarea partidului, în 1875, viziunea economică a PNL s-a bazat pe pragmatism și măsuri concrete menite să dinamizeze dezvoltarea țării. Despre necesitatea dezvoltării economice continue a vorbit și președintele Crin Antonescu, acesta arătând și că PNL-ul de azi trebuie să contine tradiția ideilor economice liberale și să se implice în mod constant în efortul de modelare a unei economii performante. Neoliberalismul, care guvernează azi multe din acțiunile economice ale PNL, are la bază noțiuni precum: statul suplu, individualismul normativ, inițiativă, concurență, piața ca instrument de conducere, stabilitatea monetară. Acestea sunt cuvintele cheie care pot constitui baza unui model de dezvoltare economică a României, iar antreprenoriatul nu reprezintă numai o formă de manifestare economică, ci și un spirit pe care putem să îl aplicăm în toate domeniile societății.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea