Tinerii liberali din Alba Iulia la Școala Liberală de Economie Friedrich Hayek

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2013, a avut loc la Sinaia prima ediție a Școlii Liberale de Economie „Friedrich Hayek”, eveniment organizat de Cluburile Studențești Liberale (CSL).

Potrivit unui comunicat remis presei de PNL Alba Iulia, “la această ediție, care a avut tema „Liberalism și antreprenoriat”, au susținut prelegeri numeroși lideri ai Partidului Național Liberal (Relu Fenechiu, vicepreședinte PNL, Alina Gorghiu, deputat, Cristian David, Ministru delegat pentru românii de pretutindeni, Lucia Varga, Ministru delegat pentru Ape și Păduri ș.a.). Printre temele abordate în cadrul sesiunilor de comunicări amintim: „Antreprenorul și antreprenoriatul”, „Planul de afaceri”, „Comunicare și branding”, „Medierea în afaceri”, „Comunicarea în cadrul organizației economice”, „Antreprenorul și antreprenoriatul”, „Rolul antreprenorilor în economia locală” etc.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Duminica, 3 noiembrie, după terminarea cursurilor Școlii Liberale de Economie, toți participanții au fost prezenți la evenimentul „România pentru mediul de afaceri”, care a avut loc la cazinoul din Sinaia și care la care au participat circa 400 de oameni de afaceri din România. Evenimentul, organizat de Tineretul Național Liberal (TNL), s-a bucurat de prezența președintelui PNL, Crin Antonescu, acesta fiind însoțit și de Eduard Hellvig, secretar general PNL.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La eveniment au participat și tineri liberali din Alba Iulia: Marius Crișan (președinte al CSL Alba și membru în Biroul Național CSL), Marius Maxa (vicepreședinte al CSL Alba), Paul Cocoș (membru CSL Alba), Florin Dan (vicepreședinte TNL Alba) și Adrian Simion (purtător de cuvânt al PNL Alba).”

Acesta din urmă a oferit și câteva detalii despre eveniment: „Evenimentul de la Sinaia s-a înscris în linia școlilor politice și economice pe care structurile de tineret din cadrul Partidului Național Liberal le organizează pentru tinerii membri și simpatizanți ai PNL și s-a bazat pe ideea de a crea o nouă oportunitate de afirmare pentru tinerii liberali cu formare profesională în aria economică. În cadrul cursurilor s-a arătat că dezvoltarea economică, bazată pe principiile pieței libere și a restrângerii rolului statului în economie, reprezintă esența liberalismului. De altfel, Partidul Național Liberal a avut întotdeauna ca direcție strategică dezvoltarea economică, alături de susținerea intereselor naționale. Încă de la înființarea partidului, în 1875, viziunea economică a PNL s-a bazat pe pragmatism și măsuri concrete menite să dinamizeze dezvoltarea țării. Despre necesitatea dezvoltării economice continue a vorbit și președintele Crin Antonescu, acesta arătând și că PNL-ul de azi trebuie să contine tradiția ideilor economice liberale și să se implice în mod constant în efortul de modelare a unei economii performante. Neoliberalismul, care guvernează azi multe din acțiunile economice ale PNL, are la bază noțiuni precum: statul suplu, individualismul normativ, inițiativă, concurență, piața ca instrument de conducere, stabilitatea monetară. Acestea sunt cuvintele cheie care pot constitui baza unui model de dezvoltare economică a României, iar antreprenoriatul nu reprezintă numai o formă de manifestare economică, ci și un spirit pe care putem să îl aplicăm în toate domeniile societății.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

Carcotasul 5 noiembrie 2013 at 12:35

Cred ca KKrau, le-a impartasit „tinerilor PeNaLi”, amintirile frumoase de la vizitarea closetelor comandate de nemtii in 1916 in Teleorman, ca sa scape Armata Germana, de epidemia de difterie si dezinterie, ca pana atunci teleormanenii isi faceau „treburile pe unde apucau”!

Comentariile sunt oprite