Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Tinerii liberali din Alba au donat sânge pentru a salva o viață. S-au implicat pentru a face o bucurie de Sărbători

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr restrâns de tineri liberali din județul Alba s-au implicat în acțiunea pe care au inițiat-o, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, ei donând sânge la centrul de transfuzie sangvină din Alba Iulia.

Donare de sange01Proiectul se derulează sub sloganul „Fii activ! Implică-te! Donează!” și se desfășoară până de Crăciun. Inițiativa are două componente caritabile. Dincolo de aspectul medical al acțiunii, este vorba și de un aspect social, întrucât, cei care doresc, au posibilitatea ca tichetele primite în urma donării de sânge, să le doneze, iar cu acele tichete vor fi cumpărate produse alimentare și cadouri de Crăciun pentru o casă de tip familial.

Prin acest proiect se intenționează să se popularizeze ideea de implicare comunitară a tinerilor, astfel încât cât mai mulți tineri să înțeleagă cât este de important să fie activi în cadrul comunităților în care trăiesc.

Tichetele, dar și alte donații, pot fi lăsate într-o urnă special amenajată, amplasată la la sediul PNL din Alba Iulia, din strada Nicolae Titulescu (Zorilor) nr. 28, din data de 16.12.2015 până în data de 22.12.2015, ora 12:00.

Donare de sange01Tinerii liberali consideră că astfel de acțiuni sunt necesare, iar prin puterea exemplului se dorește atragerea la această acțiune umanitară a cât mai multor tineri care doresc să aducă un zâmbet unor suflete care au nevoie de sprijinul nostru.

Donarea de sânge, pe lângă faptul că salvează o viață, are multiple avantaje: donatorul are ocazia să-și verifice starea de sănătate deoarece înainte se fac o serie de analize și consultații.  Totodată, este benefică deoarece toate seriile sanguine se vor regenera, sângele se întinerește, fapt care oferă pacientului o stare de bine.

Pe site-ul Centrului de Transfuzie Sanguină sunt prezentate condiţiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a dona. Astfel, se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsa între 18 şi 60 ani, care au peste 50 de kilograme, puls regulat – 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, care să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale.

Nu pot dona sânge femeile însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală sau persoanele care sunt sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

Totodată, se recomandă posibililor donatori să aibă un act de identitate în original la ei, să fie odihniţi şi bine hidrataţi, să nu fumeze o oră înainte de donare şi să nu consume alcool, grăsimi, dulciuri concentrate sau medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) şi să aibă o stare de igienă personală corespunzătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea