Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Tineri din Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, la întâlnirea anuală de la Târgu Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă la Târgu Mureș a avut loc întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei, eveniment care a adunat în jur de 1200 de tineri de pe raza județelor Alba și Mureș.

tineri 201501

Evenimentul a debutat la ora 10 cu o slujbă de Te-Deum (mulțumire adusă lui Dumnezeu) oficiată în Catedrala Mare din municipiul Târgu Mureș de către Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. După slujba din catedrală tinerii prezenți au efectuat un marș cu tricoloruri prin centrul orașului, între Catedrala Mare și Catedrala Mică.

În continuare, la Hotelul President, a avut loc o conferință pentru tineri susținută de biofizicianul Virgiliu Gheorghe, cu tema „Ce vor tinerii de la viață și ce vrea lumea de la ei”! după care, tinerii, au servit masa de prânz, împreună și au fost antrenați în câteva jocuri de dezvoltare personală, de către animatorii socio-educativi.

Aceste întâlniri anuale au ca și scop cunoașterea și socializarea între tineri din diferite zone dar și oferirea posibilității de a se ruga împreună.

Din Protopopiatul Ortodox Alba Iulia au participat 85 de tineri care au fost însoțiți, din încredințarea Pr. Protopop Teofil Slevaș, de către Pr. Tudor Man, coordonator al Grupului de Inițiativă pentru Tineret din cadrul protopopiatului, Pr. Emilian Scurtu de la Parohia Lunca Ampoiței, Prof. Tiberiu Bodea de la Școala Gimnazială Șard, Prof. Mihai Popa de la Școala Gimnazială Galda de Jos, Prof. Constantin Ciorea de la Colegiul ”Alexandru Domșa” Alba Iulia și de animatorii socio-educativi Teofil Slevaș, Andrei Slevaș, Valentin Mateiu și Alexandru Cruciță.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea