Rămâi conectat

Actualitate

Tichetele de vacanță de la stat se vând la prețuri bune pe internet. ”Comercianții” riscă amenzi de zeci de mii de lei

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichetele pentru vacanță au devenit o afacere. Acordate în sfârșit bugetarilor și unor salariați din mediul privat, se vând la prețuri reduse pe internet.

În loc să le folosească pentru un concediu în România, mulți le dau cu 2 – 300 de lei mai puțin. Însă legea interzice înstrăinarea lor, iar vânzătorii, dar și hotelierii care acceptă vouchere cumpărate pot fi amendați cu zeci de mii de lei.

1.450 de lei, în tichete de câte 50 de lei reprezintă ajutorul primit de angajaţi pentru un concediu în ţară. Însă mulţi au început să le vândă pe internet, în loc să meargă într-o vacanţă şi să achite cazarea cu aceste tichete.

Pe lângă stat, şi companiile private le pot da angajaţilor vouchere de vacanţă, echivalând cu cel mult 6 salarii minime brute.

27.000 de lei este cuantumul maxim al amenzii care poate fi dată în urma unor controale, atât celor care îşi vând voucherele, cât şi celor care acceptă să facă decontarea pentru alte persoane decât titularii. În plus, pensiunile, hoteluri şi agenţiile îşi pot pierde certificatele de clasificare şi licenţele. Adică nu mai pot face afaceri în turism în România. O situaţie nefericită, dat fiind că de la intrarea în vigoare a ordonanţei pentru tichete şi până la punerea ei în aplicare au trecut 9 ani.

Autorităţile atrag atenţia că tichetele sunt valabile un an, timp suficient pentru că titularii să meargă într-o vacanţă, în loc să încerce să le vândă şi să fie amendaţi.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea