Rămâi conectat

Actualitate

Tichete de masă în locul celor de călătorie neutilizate: Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete de masă în locul celor de călătorie neutilizate: Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Potrivit unei prupuneri legislative, tichetele  de călătorie  neutilizate, care sunt distribuite anual pensionarilor,  ar putea fi transformate în bonuri de masă, potrivit unei prupuneri legislativă.

Aceasta  vizează pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat,  dar și pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale. Aceştia beneficiază anual de șase călătorii simple, cu reducere de 50 la sută din tariful stabilit pentru călătoriile la trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern comun. Astfel, în cazul în care biletele nu au fost folosite în cursul anului, acestea pot fi compensate în tichete de masă.

”Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative.

”De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai notează inițiatorii.

Așadar, modificarea legislativă propusă spune că în cazul în care in cazul biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea