Tichete de masă în locul celor de călătorie neutilizate: Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Paul Voicu - Primar 2020

Tichete de masă în locul celor de călătorie neutilizate: Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Potrivit unei prupuneri legislative, tichetele  de călătorie  neutilizate, care sunt distribuite anual pensionarilor,  ar putea fi transformate în bonuri de masă, potrivit unei prupuneri legislativă.

Aceasta  vizează pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat,  dar și pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale. Aceştia beneficiază anual de șase călătorii simple, cu reducere de 50 la sută din tariful stabilit pentru călătoriile la trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern comun. Astfel, în cazul în care biletele nu au fost folosite în cursul anului, acestea pot fi compensate în tichete de masă.

ELIT

”Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative.

”De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai notează inițiatorii.

Mihail David - 2020

Așadar, modificarea legislativă propusă spune că în cazul în care in cazul biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă.

Sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...