Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tichete de masă electronice distribuite pentru peste 250.000 de pensionari. Care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 260.000 de pensionari o să beneficieze de tichete de masă electronice, pentru acest program, 100 de milioane de euro a alocat Guvernul pentru acest program, din fonduri nerambursabile. Decizia a fost luată joi, în ședința de Guvern.

„Vă rugăm să fiţi de acord cu introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate, care beneficiază de mese calde pe bază de tichete electronice, din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora. E vorba de categoria de persoane vârstnice de peste 75 de ani. Este din Fondul European pentru Sprijinul Persoanelor Dezavantajate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, joi, în şedinţa de Guvern.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a anunţat, după şedinţă, condiţiile pentru ca pensionarii să primească aceste tichete.

Măsura se aplică vârstnicilor care obţin un venit „până în limita pensiei minime garantate, în plată”.

Astfel, vor beneficia de această schemă de sprijin persoanele vârstnice de peste 75 de ani, cu condiția să aibă o pensie socială de 704 lei.

Bugetul destinat acestei măsuri este de 100 de milioane de euro.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea