Tichete de masă electronice distribuite pentru peste 250.000 de pensionari. Care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

Paul Voicu - Primar 2020

Aproape 260.000 de pensionari o să beneficieze de tichete de masă electronice, pentru acest program, 100 de milioane de euro a alocat Guvernul pentru acest program, din fonduri nerambursabile. Decizia a fost luată joi, în ședința de Guvern.

„Vă rugăm să fiţi de acord cu introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate, care beneficiază de mese calde pe bază de tichete electronice, din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora. E vorba de categoria de persoane vârstnice de peste 75 de ani. Este din Fondul European pentru Sprijinul Persoanelor Dezavantajate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, joi, în şedinţa de Guvern.

ELIT

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a anunţat, după şedinţă, condiţiile pentru ca pensionarii să primească aceste tichete.

Măsura se aplică vârstnicilor care obţin un venit „până în limita pensiei minime garantate, în plată”.

Mihail David - 2020

Astfel, vor beneficia de această schemă de sprijin persoanele vârstnice de peste 75 de ani, cu condiția să aibă o pensie socială de 704 lei.

Bugetul destinat acestei măsuri este de 100 de milioane de euro.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...